DickBlaft naar omwonenden van HEMA Ermelo

Foto:

Volgens columnist Dick Leene kunnen ze zich vást melden voor planschade

HOTEL PETER

Omwonenden maken zich zorgen over de bouw van nieuwe appartementen op de Hema die nodig zijn om de voorgenomen verbouw te financieren. De Enk moet beneden wat meer lucht krijgen en dat gaat inderdaad wellicht wat ten koste van wat lucht en licht van boven.

Als het bestemmingplan het toelaat en de goothoogte in acht wordt genomen zal het plan uiteindelijk wel doorgaan neem ik aan. U hoeft er in deze tijd niet vanuit te gaan dat er drommen kopers in de rij staan voor appartementen, maar misschien worden het huurwoningen. Wonen boven winkels is goed voor het centrum en voor de veiligheid. 
De huizenbezitters die straks minder zon op hun terras krijgen of belemmerd worden in hun uitzicht zullen zich tzt misschien succesvol melden voor wat planschade. Het is ze gegund. Echt mooi is de Enk nooit geweest en mooi zal het ook nooit worden vrees ik. U kent mijn hang naar het verleden en het centrum was een stuk mooier geweest als Hotel Peter er nog gestaan had. 
We moeten verder, de vooruitgang is niet te stoppen en daar hoort een mooie Hema bij. Voor het appartementencomplex zag ik dat men voor de naam Patrimonium heeft gekozen, een schoolgebouwtje dat vijfentwintig meter verderop stond. Past ook beter dan Peterstaete. In 2015 gaat heel het centrum op de schop en uiteindelijk wordt het mooi. Maar nooit zo mooi als Hotel Peter was….
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden