DickBlaft naar wiet en wilde wijven

Foto:

Columnist Dick Leene is verrast door vermeende prostitutie en hennepteelt.

snuffelen

Het is nog maar even geleden dat de NW Veluwe in de ban was van het handhaven van het verbod op permanente bewoning van recreatiewoningen. De opsporingsambtenaren slopen bij nacht en ontij over de parken om de bewoners van achter de coniferen te bespioneren. In Harderwijk is er destijds zelfs een politieke partij door ontstaan. 
Als je in deze tijd van het jaar een rondvlucht boven Beter-Ermelo-en-omstreken maakt dan schrik je wellicht een beetje. Het vertrouwde boeren-buitengebied verandert van functie en wat jij wellicht voor bosrijke omgeving aanzag blijkt in werkelijkheid een aaneenschakeling van zomerhuisjes en stacaravans te zijn. 
De meeste zijn in gebruik bij tevreden Randstedelingen die zich voor minstens de helft Ermeloër voelen. We hebben er een bloeiende VVV en een stuk of vijf Zomerbraderieën aan te danken. Ook in die tak van onroerend goed zit een beetje de klad, dus zijn er nogal wat huisjes- en parkeigenaren die ervoor kiezen de chalets te verhuren, desnoods aan buitenlandse werknemers. 
In de afgelopen raadscommissie ruimte werden hier kritische vragen over gesteld en werd er gesuggereerd dat op sommige parken prostitutie en hennepteelt welig zouden tieren. Dáár kijken we dan wel weer van op natuurlijk al is recreatie nu eenmaal een ruim begrip. 
De alom gevreesde opsporingsambtenaar die nu fietsers in de Stationsstraat op de bon slingert, struint straks de campings af, snuffelend naar wiet en wilde wijven. Ik ben nieuwsgierig geworden en ga vast even een rondje fietsen in het buitengebied. 
Die pet past mij best.
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen