DickBlaft: ‘Onderzoek naar commandant brandweer duurt te lang’

Foto:

Volgens columnist Dick Leene is de situatie alleen maar goed voor Deloitte. 

Vol jaar verder
Deze prachtige foto deelde Burgemeester Baars vorige week met ons op Twitter. 
Ik vond dat moedig, want de voorspelbare flauwe grappen liggen voor de hand. Ik doe daar vanzelfsprekend niet aan mee. Het is mooi dat de Burgemeester (en wat Wethouders) van een zorgdorp als Ermelo zich inleven in de situatie van haar bewoners, waaronder bovengemiddeld veel visueel gehandicapten. Ermelo doet zijn best via speciale voorzieningen het centrum en openbare gebouwen ook voor hen goed toegankelijk te houden. Een empathische overheid is een goede.
De afgelopen maanden vragen mensen zich af wat er toch aan de hand is met de brandweercommandant die in november 2012 op non-actief werd gesteld hangende een onderzoek naar zijn integriteit en inzet. Daarvoor meende de extern ingehuurde onderzoeker van Deloitte wel drie maanden nodig te hebben, maar inmiddels zijn we een vol jaar verder. 
Ik weet zeker dat Burgemeester Baars zich niet blind houdt voor deze nare situatie waarin een van zíjn brandweermannen, mogelijk door eigen schuld, terecht is gekomen. Iedere scheiding is afschuwelijk, maar als het onvermijdelijk blijkt, dan moet het geen jaar duren. Hoe sneller hoe beter. Onder het mom van zorgvuldigheid wordt veel pijn vaak langer gerekt dan nodig is. 
Als Sherlock Deloitte hier en daar gaat informeren dan hoort hij vast dat Mooie Eddy soms nét even ergens anders was als je hem nodig had. Als je maar lang genoeg zoekt vind je altijd wel wat. Waar rook is zal iets gebrand hebben en voorkomen is beter dan blussen. Hoe dan ook duurt deze situatie te lang, kost teveel en is het slecht voor Eddy, slecht voor de Gemeente en slecht voor de brandweer. Deze situatie is alleen maar goed voor Deloitte. 
Je hoeft het niet te zien om te kunnen begrijpen.
dickblaft®
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal. 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen