DVS’33 Ermelo blijft bij na winst in Barendrecht

DVS’33 Ermelo is zeker nog niet uitgeschakeld na de overwinning in en tegen Barendrecht, op zaterdag 6 mei. De nummer drie in de reguliere stand werd in het laatste kwartier geklopt na een eerste helft, waarin nagenoeg niet gebeurde, en een tweede helft, waarin de thuisclub met tien man speelde. De 0-2 winst in speelronde 31 zorgde nog niet voor verbetering op de ranglijst, maar in de derde periode zijn de geelzwarten nog niet uitgeschakeld. De leider daarin (Sparta Nijkerk) verloor en moet nu GVVV voor zich laten gaan. De Ermeloërs volgen op een punt. Een periodetitel geeft recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie.

Door Joop Tomassen, fotoreeks: Theo Aalten

Weinig spektakel voor rust
Geen van beide ploegen lieten voor rust het achterste van de tong zien; beide keepers hoefden ook maar een keer in actie te komen; Daan Huiskamp in de 7e minuut na een schot van Olijfberg en Bradley van der Meer kort voor de rust na een actie van Joram Bakker; een speler van O23, die nu in de basis begon. Kantelpunt in de wedstrijd was de tweede gele kaart op slag van rust bij de thuisclub voor Joey Jongman, nadat een andere sterkhouder Van der Stoep ook al het veld had moeten ruimen vanwege een blessure.

Numerieke meerderheid na rust benut
Na de rust maakte DVS gebruik van de numerieke meerderheid. Met de wissels van Ali Akla en Benjamin Roemeon (na een langdurige blessure) voor Joram Bakker en Maarten van Dijk werden de geelzwarten er bepaald wel sterker op. Desalniettemin moesten Sem de Wit en Tarik Evre in eendrachtige samenwerking nog wel kans voor Olijfberg onschadelijk maken. Vooralsnog met een aantal schoten vanuit de tweede lijn, maar Barendrecht ontsnapte tweemaal aan een Ermelose voorsprong. Stef Nijland trof in de 52e minuut de paal en schoot in de 64e minuut op de lat. Met de twee wissels rond de 75e minuut (Gaston Salasiwa voor Tarik Evre), waardoor Nicky van Hilten weer als vanouds over rechts kon opkomen, en Lars Huber voor Frank Olijve, ging DVS nog aanvallende voetballen en werd daarvoor al snel beloond.

Simpel binnentikken
In de 78e minuut legde Nicky van Hilten vanaf de achterlijn na een uitstekende aanval af op Stef Nijland, die het leer simpel kon binnentikken. In ondertal probeerden de gastheren nog via banque te spelen met drie wissels, waarna Stevan de Geijter nog de kopsterke Stijn Schipper inbracht voor Omar El Ghazouani. Barendrecht kreeg in de slotminuten uit een paar spelhervattingen nog wat kleine mogelijkheden, waarbij ook de goalie nog mee naar voren kwam. Tevergeefs en na de laatste vrije trap kwam DVS er uit en kon Benjamin Roemeon in de 5e minuut van de extra tijd nog de 0-2 in het verlaten doel schuiven.

Goede zaken doen
In de volgende speelronde ontvangt DVS runner-up GVVV, dat in de derde periode een punt voorsprong op de Ermeloërs heeft, en kan dan goede zaken doen.