De Halve Marathon van Ermelo was nog nooit zó in trek

Foto: Jack Koning

De Halve Marathon van Ermelo (HME) was nog nooit zó in trek. Elk jaar beginnen in mei de inschrijvingen echt op gang te komen. Afgelopen dinsdag echter zo bericht de organisatie van de HME, kwamen er op één dag zelfs meer dan honderd inschrijvingen binnen.

Bedrijven
De belangstelling komt uit alle hoeken. Nico van Leeuwen namens de organisatie: “We zien vooral dat bedrijven meedoen en dat vinden we geweldig. Onze focus is heel breed. Van zorginstellingen die met cliënten meelopen tot personeel van die instellingen maar ook Ermelose bedrijven. En met name dat laatste lijkt dit jaar in de lift. Wij hebben veel bedrijven speciaal aangeschreven en verteld dat het loopevenement bij uitstek geschikt is voor een personeelsuitje. Sportief beginnen en met een After Party eindigen met elkaar. Door de Iedereen Kan Meedoen Loop en de brede tijdslimiet op de vijf kilometer, kan je ook wandelen en dat lijkt aan te slaan.”

‘Super leuk’
Zorggroep Noordwest Veluwe heeft een actie onder hun personeel gehouden. Van Leeuwen: “Ook zij lopen mee. Ze krijgen van de HME organisatie zelfs een clinic waarin een aantal tips worden gegeven om gezond en wel een afstand op 3 juni te lopen. Maar ook bijvoorbeeld St. van de Brink doet mee met een groep net als onze nieuwe sponsors Smurfit Kappa en de fiscalisten en accountants van Inzicht. Super leuk, want dat willen we juist.”

Schrijf je snel in
Het aantal inschrijvingen gaat waarschijnlijk wel resulteren in tekort aan gratis loopshirts. Deze shirts, mogelijk gemaakt door N. van der Dussen projectstoffering, Knipsalon van Willigen, Brinky foodtrading, en BedrukTextiel zijn inmiddels aangekocht. Deelnemers die te lang wachten met inschrijven lopen de kans dat ze geen shirt ontvangen. Van Leeuwen: “Dat is elk jaar weer het risico van te lang wachten met voorinschrijven. We kennen ook een na-inschrijving op 3 juni zelf maar daarvoor geldt een verhoogde prijs en nog minder kans op dat shirt. Alle reden dus om snel in te schrijven.”

Vrijwilligers gezocht
De organisatie mag zich al jaren verheugen in een vaste groep vrijwilligers maar door de groei is er behoefte aan nog wat mensen die in een kort tijdsblok- van 15.30 tot 18.00 uur in het finishgebied nog wat taken op zich willen nemen. Dat zal bestaan uit bijvoorbeeld de opvang van de hardlopers direct na de finish als medaille uitreiken, een krentenbol van bakkerij Looijengoed, een appel van de Goudreinet of een ijskoud sportbiertje van de Uddelaer. Vrijwilligers kunnen zich melden via [email protected]

Inschrijven voor één van de 4 afstanden kan via www.halvemarathonermelo.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen