Noël Bovens boekt derde overwinning in de kampioensgroep bij VSG Ermelo

Wim Velker wist een winnende aanval op te zetten.
Wim Velker wist een winnende aanval op te zetten.
Foto: Gerard de Hoop

Bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) boekte Noël Bovens in zijn derde partij zijn derde overwinning in de kampioensgroep.

Dit bericht het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG).

Wild duel
Tegenstander Onno Wolters maakte een foutje en heeft nu 2.5 uit 4. Ook Mark de Graaf heeft een 100% score, maar pas twee partijen gespeeld. Deze keer kwam hij vrij snel een pion voor tegen Gerard de Hoop, en dat bleek beslissend. Dirk van Setten en Ralf van den Burg remiseerden in een zeer wild duel. Dirk heeft nu 1.5 uit 4, Ralf 0.5 uit 3 en Gerard 0.5 uit 4.

Eenzame koploper
In de restgroep, de zogenaamde Keizersgroep, won eenzame koploper Sape Westra deze keer van Jildert de Boer: de druk blijven opvoeren tot de tegenstander bezwijkt was het recept. Na de openingsfase had Wim Velker eigenlijk geen voordeel tegen Ferry Lunek. Toen wist hij met kleine stapjes een winnende aanval op te zetten en af te ronden.

Spannend gevecht
Bas West won flink materiaal van Henri Bosch en rondde zeer gedecideerd af. Hisham Haout vergat in een spannend gevecht dat zijn dame kon worden geslagen, zodat Marco ter Meer won. In wederzijds aanvalsspel wist Rob Hollman een duurzaam voordeel tegen Willem Booy te bereiken en winnend te verzilveren.

Stekels
Gert-Wim Korterink won slim materiaal, maar gaf het naar eigen zeggen dom terug: remise tegen Ronald Bieringa. Wim van Dalen verging het soortgelijk tegen Cees Doets: handig voordeel opbouwen om het dan onhandig weer in te leveren: remise. Bart Schulz kwam op achterstand en probeerde als een egel zich te verdedigen. Uiteindelijk wist Wido Sparling de stekels te ontwijken en winnend binnen te dringen.

Zeer effectief
Job Bunschoten mobiliseerde zeer effectief en won ‘op snelheid’ van Anne Zijlstra. Martin Elbertsen vocht zich vanuit mindere positie naar winst op Margriet Martensen. Bas Miedema won kort maar krachtig van Piet Vroegindeweij en Gerda Smid langzaam, maar zeker van Stephan Schoenmaker. Dick van Enk ‘gaf schaakles’ aan Henk Miedema en won.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen