Dindoa B1 uit Ermelo wordt kampioen van Nederland in de eerste klasse

Dindoa B1 wordt kampioen van Nederland.

Dindoa B1 is zaterdag 25 juni kampioen geworden in de eerste klasse.

Van Bram Burggraaff.

Uitstekend georganiseerd
Het Ermelose jeugdkorfbalteam won in Zeewolde tijdens een door KV Wolderwijd uitstekend georganiseerd kampioenschap de poulewedstrijden tegen KOAG (Krimpen a/d IJssel), TOP (Arnemuiden) en ASVD (Dronten).

Een ware thriller
Vooral de wedstrijd tegen ASVD was enorm spannend, want pas in de laatste minuten scoorden de Ermelose korfballers tweemaal, waardoor er met 8-7 werd gewonnen. In de finale speelde Dindoa tegen Velocitas uit Leiderdorp. Ook dat werd een ware thriller.

Verlenging
Na een 9-9 eindstand kwam de Ermelose ploeg in de verlenging op een voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven en uiteindelijk werd de wedstrijd met 13-11 gewonnen. Met dit toernooi kwam er een einde aan een zeer succesvol seizoen voor Dindoa B1.

Verdiende medaille
Na afloop mochten Emma van der Meij, Sarah Bouthoorn, Demi Vliek, Ise van den Hoek, Marieke van den End, Erben Maaskant, Milan Staal, Pepijn Goossens, Casper Compagner, Jitse Brouwer en de coaches Mark Bronkhorst en Sten Boehle hun verdiende medaille in ontvangst nemen. Volgend seizoen speelt Dindoa B1, zowel in de zaal- als in de veldcompetitie op het hoogste niveau van Nederland.