43e editie Van Wijnen voetbaltoernooi na twee jaar afwezigheid door Corona

Titelverdediger is het team QliniQ.
Titelverdediger is het team QliniQ.
Foto: Van Wijnen Voetbaltoernooi

Het Van Wijnen Voetbaltoernooi wordt op zaterdag 2 juli na een afwezigheid van twee jaar gehouden op het sportcomplex van DVS’33 Ermelo. In 2020 en 2021 kon het evenement niet doorgaan vanwege de coronapandemie.

In 1978 was de eerste editie van dit bedrijventoernooi, toen nog onder de naam Bimotoernooi met een deelname van acht teams op een terrein van Veldwijk. Inmiddels is het Van Wijnen Voetbaltoernooi één van de grootste voetbalevenementen van de Noordwest Veluwe.

Van Bram Burggraaff.

32 teams
Er hebben zich 32 teams aangemeld, die in 8 poules van 4 teams spelen. Titelverdediger is het team QliniQ (foto) dat het toernooi in 2018 en 2019 won. Het toernooi begint om 8.30 uur met de poulewedstrijden die 2 x 14 minuten zullen duren, omdat er dit keer drie in plaats van vier duels in de poules worden gespeeld. De poulewedstrijden zullen duren tot ongeveer 13.00 uur. De nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende ronde.

Geen traditionele uitsmijter
Tussen de middag ontvangen de spelers en vrijwilligers een lunchpakket dat is samengesteld door bakkerij Van Looijengoed. Vanwege personeelstekort kan slagerij Tomassen dit jaar de traditionele uitsmijter niet verzorgen.

Finales
Tussen 13.00 en 15.30 worden achtereenvolgens de achtste finales, kwartfinales en halve finale gespeeld. De finale van het 43e Van Wijnen Voetbaltoernooi begint om 15.50 uur met aansluitend om 16.30 uur de prijsuitreiking op het bordes bij het feestplein van DVS’33.

Dé teams
De deelnemende teams zijn, poule A: Veld 42, Vliek Tweewielers, Bess Plastic Company, Hardware Clinic. Poule B: Café De Veluwe, Kok Techniek, 123 Picknicktafel, Modesta. Poule C: QliniQ, Forza Scoorter verhuur, Tempel, Café De Vos. Poule D: Dok 48, Padura /Giga Fitness, Van Wijnen, ’t Zomernest.

Poule E: FC De Derde helft, Thea’s café, De Jong Consultensy&Training, Poule F: De Witte Raaf, Van den Hoorn metselwerken, Poldervogels 1, Boer en van Veen installaties. Poule G: Fikt Alles, Nero Barbershop, PTI Posthouwer, Joost voor dé Tuinen. Poule H: Café De Molenaer, FC Mart’69, Douchezaak, Ark Sales Agency.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen