Noor Oosterhoff uit Ermelo wordt Europees Kampioen Jiu Jitsu

Foto: Budo Academy Physical Ermelo

Noor Oosterhoff is zaterdag 25 juni Europees Kampioen Braziolian Jiu Jitsu geworden. Op het onderdeel grappling ging het brons naar de 17-jarige Ermelose atlete. De Europese kampioenschappen werden gehouden in Brussel.

Van Bram Burggraaff.

Nog meer succes
Noor Oosterhoff is lid van Budo Academy Physical Ermelo. Van diezelfde ploeg veroverde ook de 44e jarige Wouter de Jong de Europese titel en pakte het zilver op het onderdeel Grappling.

Er was nog meer Ermelo’s succes, want de 44-jarige Johan Pater won het zilver bij zowel BJJ, als Grappling. Zijn zoon, de 13-jarige Sem Pater werd eveneens tweede bij het onderdeel Grappling. De 34-jarige Henk Ninbers veroverde brons bij grappling. De Academy van Erik van der Wal werd tweede in het totaalklassement van 64 scholen.

Unieke prestatie
Noor Oosterhoff: “Het is best een unieke prestatie, omdat ik als 17-jarige bij de volwassen- divisie was ingedeeld, waar zeer ervaren dames uit heel Europa in vochten. We hebben met onze ploeg uit Ermelo en Ede tien medailles gewonnen met in totaal 4 eerste plaatsen, 2 tweede plaatsen en 4 derde plaatsen.’’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen