Boekhandel Hartenberg uit Ermelo wint 23e Bimotoernooi bij DVS’33

Boekenhandel Hartenberg wint het 23e Bimotoernooi.
Boekenhandel Hartenberg wint het 23e Bimotoernooi.
Foto: archief Jan de Roo

Komende zaterdag wordt na 2 jaar Corona-stop de 43e editie van het Van Wijnen Voetbaltoernooi gehouden op het sportcomplex van DVS’33 Ermelo. In de 138e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een verslag van woensdag 31 mei 2000 betreffende het 23e Bimotoernooi, zoals het huidige bedrijventoernooi toen nog heette.

Door Bram Burggraaff.

Boekhandel Hartenberg
Het 23e Bimotoernooi leverde afgelopen zaterdag dubbele Ermelose winst op. Het Hoofdtoernooi werd voor de eerste keer gewonnen door Boekhandel Hartenberg, voornamelijk bestaande uit spelers van DVS’33. Het recreantentoernooi werd een prooi voor Lian Products/sportcafé Triade, ook een team met veel DVS’ers.

Strafschoppen
Bo-art, winnaar van het Hoofdtoernooi in 1999, overleefde dit keer de poulefase niet. Voor de finale plaatsten zich Boekhandel Hartenberg en Slagerij Tomassen, een team uit Putten met voornamelijk spelers van SDCP. De Puttenaren hadden zich voor de eindstrijd geplaatst na een turbulente halve finalewedstrijd tegen café De Veluwe. Met negen man wist Tomassen door een fel omstreden penalty te benutten nog 1-1 te scoren en via strafschoppen de finale te bereiken.

Burgemeester
De aftrap daarvan werd verricht door de Puttense burgemeester Van Putten. In de eindstrijd was Boekhandel Hartenberg duidelijk de betere ploeg. Het team van Tomassen, winnaar van het Bimotoernooi in 1993 en 1998 bestond uit spelers die gemiddeld zo’n 15 jaar ouder waren dan de spelers van het Ermelose team en dat was na een loodzware toernooidag duidelijk te merken. Hartenberg kwam op voorsprong door een doelpunt van Hugo Venus. Uit een fraaie voorzet van Martijn Hakvoort scoorde diezelfde Venus nog voor rust 2-0. In de tweede helft dachten de Ermelose voetballers er iets te gemakkelijk over, waardoor Slagerij Tomassen nog kon terugkomen tot 2-1. Daar bleef het echter bij.

Beide zoons
Na afloop vierden de spelers van Boekhandel Hartenberg, leider Gerbrand Bosch en de vele supporters hun eerste Bimocup alsof het een kampioenschap betrof. Voor sponsor Wim Hartenberg was het een grote dag, want in het door hem gesponsorde team speelden zijn beide zoons Paul en Barry. Bovendien werd de finale bij de recreanten gewonnen door Lian Products/sportcafé Triade, een team waarvan Hartenberg shirtsponsor is.

Recreantentoernooi
Ton’s Biervrienden, tweemaal op rij winnaar van het recreantentoernooi, werd dit keer al in de poulefase uitgeschakeld. De finale ging tussen de teams van Schuuring en Lian Products/sportcafé Triade. Tjip Vriesema liet daarin zien het voetballen nog niet verleerd te zijn door 1-0 te scoren, waarna Kees Sietsma met een benutte strafschop de stand op 2-0 bracht. Schuuring kwam nog terug tot 2-1, maar de Harderwijkers konden niet verhinderen dat de Cup in Ermelo bleef.

Spelers
De spelers van de winnende teams. Selectie Boekhandel Hartenberg: Alex v.d. Brink, Jeroen v.d. Broek, Bernald Doorn, Martijn en Jeroen Hakvoort, Barry en Paul Hartenberg, Gerwin Heil, Floris Huiskamp, Tonnie Jochemsen, Rachid Korachi, Gerben Roseboom, Thijs Speelman en Hugo Venus. Voor het succes van Lian Products /sportcafé Triade waren verantwoordelijk: Willem Bijdevier, Wichard van Dasler, Adri en Dennis van Diermen, Leendert Foppen, Marco Heil, Martin Hoitink, Theo Hop, Alfred van Loo, Barry Pasman, Kees Sietsma, Erik Snel, Jaap Umans en Tjip Vriesema.

Tevreden
De organisatoren toonden zich na afloop zeer tevreden over het zeer sportieve verloop van het Bimotoernooi. Het afzeggen van drie teams kort voor het toernooi was goed opgevangen, onder andere doordat een team van tankstation Gulf nog kon worden toegevoegd aan het Hoofdtoernooi. Ook over de arbitrage was men zeer tevreden. De Ermelose scheidsrechter De Witte floot probleemloos de finale van het Hoofdtoernooi, daarbij geassisteerd door Hans Bakker en Reyer Pluim.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen