Zwart-Wit’63 wint Gerrit van Dam bokaal bij FC Horst Ermelo

Derdeklasser Zwart-Wit’63 wint het toernooi om de Gerrit van Dam Bokaal.

Zwart-Wit’63 heeft zaterdag de zevende editie van het toernooi om de Gerrit van Dam Bokaal gewonnen.

De Harderwijkse derdeklasser versloeg afgelopen dinsdagavond FC Horst met 1-3 en was vandaag met 2-0 te sterk voor derdeklasser VVOP uit Voorthuizen.

Revanche
FC Horst revancheerde zich in de tweede wedstrijd tegen Hierden. Daar leek het echter in de eerste helft nog helemaal niet op, want de Ermelose ploeg ging met een 0-1 achterstand de rust in. De ploeg van de nieuwe trainer Martijn Kuis herpakte zich in de tweede helft tegen de Hierdense eersteklasser, die met meer spelers uit de A-selectie aantrad.

Horst loopt uit
Paul van Prehn, terug na een blessure, scoorde de 1-1 gelijkmaker, waarna Dennis Folkers de thuisploeg een 2-1 voorsprong bezorgde. Dankzij treffers van Amer Torkmani en Floris Groenewold liep FC Horst uit naar een 4-1 voorsprong. Rene Lubbersen bepaalde de eindstand op 5-1 in het voordeel van de Horstenaren.

Prijsuitreiking
Anneke van Dam verrichtte na afloop de prijsuitreiking. Het toernooi om de Gerrit van Dam Bokaal heeft een alternatieve puntentelling. Behalve de drie punten voor een overwinning en één punt voor een gelijkspel levert ieder gescoord doelpunt een extra punt op. Een gele kaart betekent een half punt aftrek en een rode kaart betekent één punt aftrek.