Nieuw schaakseizoen van VSG Ermelo gaat van start

Foto: Wim Jongejan

Op dinsdag 3 september begint de interne competitie van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), waar ook dit seizoen ruim 40 schakers aan zullen deelnemen. Daarnaast wordt er vanaf oktober ook regionaal geschaakt. Naar verwachting doet VSG met vier teams mee aan de externe competitie.

De Ermelose schaakvereniging organiseert in januari en februari 2020 het regionale persoonlijke kampioenschap van de Oostelijke Schaakbond. De bedoeling is, dat dit meerdaagse toernooi een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

VSG-voorzitter Sape Westra is erg trots op de positieve bijdrage, die de leden van het Veluws Schaakgenootschap tonen bij de verschillende activiteiten: “VSG is een erg levende schaakvereniging met zeer betrokken leden. Mede daardoor kan de schaakclub het OSBO PK, het Rie Timmer toernooi en het schaakkampioenschap voor basisscholen organiseren. Mensen denken wel eens dat een avond schaken een suffe bezigheid is waar alleen stil nagedacht wordt. Naast het schaken is er echter ook veel aandacht voor elkaars wel en wee. We zijn een echt schaakgenootschap,’’ aldus Sape Westra.

  • Op 3 september om 18.45 uur gaat ook de jeugd van VSG weer beginnen. De volwassenen starten om 20.00 uur. Mensen die willen komen kijken en meedoen, zowel jeugd als volwassen, zijn van harte welkom in het clubhuis aan de Leuvenumseweg 68 in Ermelo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden