DVS’33 Ermelo start competitie met moeizame winst

DVS’33 Ermelo is zaterdag 24 augustus de competitie begonnen met een moeizame 1-0 zege thuis tegen Stedoco. In de derde divisie wonnen ook Hoek, Goes, Odin’59, Harkemase Boys, Ter Leede, Sparta Nijkerk en Jong Almere City hun eerste wedstrijd.

Vanwege de tropische temperaturen werd er halverwege de eerste en tweede helft een drinkpauze ingelast.

In de problemen
De thuisploeg kwam al in de eerste minuut verdedigend in de problemen door een fout van Basil Camara, die deze zelf herstelde met een overtreding, wat hem een gele kaart opleverde. De eerste kans was in de 5e minuut voor DVS-aanvaller Olivier Pilon, die na een knappe solo stuitte op Stedoco-doelman Mark Smit.

Stroef
De Ermelose ploeg speelde het eerste half uur stroef. De fysiek sterke gasten schuwden de aanval niet en werden regelmatig gevaarlijk via de flanken, maar misten een afmaker. Na ruim 20 minuten matig voetbal van beide kanten, brak DVS in de 37e minuut plotseling de ban. Olivier Pilon werd op rechts weggestuurd en bereikte met een subtiel passje de mee opgekomen Jorran van Santen, die de bal van dichtbij knap binnen prikte: 1-0.

Opleving
Na de treffer leefde de thuisploeg op. Een volley van Benjamin Roemeon in de 44e minuut werd door de Stedoco-keeper knap gekeerd. De eerste kans na rust ontstond uit een hoekschop van DVS, waarbij een inzet van Jorran van Santen nog net kon worden weggewerkt. Rond het uur zorgde Benjamin Roemeon met een aantal knappe acties voor veel gevaar.

Teruggefloten
De snelle DVS-aanvaller kopte rakelings over en gaf een assist, waaruit Oktay Öztürk de bal op de lat schoot. In de 76e minuut leek Joshua Patrick zijn eerste competitietreffer voor DVS te gaan scoren, maar hij werd teruggefloten vanwege een handsbal. Omdat de Ermelose ploeg verzuimde het duel te beslissen, bleef het uitermate spannend. In de 83e minuut voorkwam de uitstekend keepende Daan Huiskamp de gelijkmaker van Stedoco door een hard schot van Wesley Meeuwsen dankzij een geweldige safe onschadelijk te maken.

Opluchting
In de slotfase probeerden de bezoekers het nog wel en kreeg DVS alle ruimte, maar beide ploegen zaten er doorheen. De opluchting bij de thuisploeg was groot na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kuijtjes.

Komende zaterdag speelt DVS in Amsterdam tegen Ajax, die de eerste competitieronde vrij waren.