Duchenne Heroes-team De Mollen Ermelo spant scholieren ‘voor de racefiets’

Wendy Mol, Thom Strijland en Linda Hessels.
Wendy Mol, Thom Strijland en Linda Hessels.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Opnieuw fietst Duchenne Heroes-team De Mollen uit Ermelo vanuit Frankrijk de monstertocht van 700 kilometer in 7 dagen door 5 landen, van 8 tot en met 14 september 2019. Doel is zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie. Daarvoor spant het team ook leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de Ermelose basisscholen ‘voor de fiets’. Want er is veel geld nodig tot er een goedwerkend geneesmiddel is. 

De scholenactie is omarmd door ‘Heel Ermelo Beweegt’, het instrument van de gemeente Ermelo dat plezier in bewegen, samen (werken) en een beweegplek voor iedereen stimuleert.

Wrede en dodelijke spierziekte
Wendy Mol (32) en Linda Hessels (38) zijn blij met de medewerking. Als initiatiefnemers van acties voor Duchenne Heroes-team De Mollen die veel geld moeten opbrengen voor een medicijn tegen de wrede en dodelijke spierziekte die vooral jongens treft, kunnen ze het netwerk, de ondersteuning en ervaring van buurtsportcoach Thom Strijland van ‘Heel Ermelo Beweegt’ goed gebruiken.

Helemaal niet gewoon
Het drietal maakt de actie zo aantrekkelijk mogelijk voor de basisscholen om erg enthousiast te raken. Voorop staat natuurlijk dat leerlingen en leerkrachten goed beseffen waar ze aan meedoen. Linda: “Voor ons is bewegen zo vanzelfsprekend, terwijl een stukje lopen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie helemaal niet gewoon is.”

Zoveel mogelijk stappen zetten
Inmiddels is een brief verspreid onder de basisscholen om ze warm te maken voor de actie. De bedoeling is dat tijdens de actieweken van 27 mei tot en met 6 juni de leerlingen zoveel mogelijk stappen gaan zetten, en deze laten sponsoren. Linda en Wendy zorgen voor de sponsorenveloppen, de benodigde informatie op papier en de stappentellers die de leerlingen mogen houden. “Wij hebben het bovendien zo gepland dat de Avondvierdaagse van Ermelo, op 3, 4, 5 en 6 juni,  in deze twee weken valt, om extra veel stappen te maken.”

Jaap Mol en Arne Schippers
Voorafgaand aan de actie wil het drietal een bijeenkomst beleggen in Theater De Dialoog voor alle deelnemende scholen. “Met een powerpoint-presentatie gaan we uitleggen waar het voor is en waar de leerlingen het voor doen. Het is bovendien de bedoeling dat de beide mannen van Duchenne-team De Mollen uit Ermelo erbij zijn. Dat zijn Jaap Mol (59) en Arne Schippers (40).”

Slot-event
De scholenactie wordt woensdag 12 juni feestelijk afgesloten met een event op het Raadhuisplein. Het totaalbedrag van de opbrengst wordt niet alleen bekendgemaakt, maar ook de groep die de meeste stappen heeft gemaakt. “Alle deelnemende basisscholen worden beloond met een sportclinic van de één van de plaatselijke sportclubs, maar de winnende groep mag als eerste kiezen. De rest van de clinics wordt verloot over de andere deelnemende scholen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen