‘It giet oan’ met een ijsbaan in Ermelo

Voor het super enthousiaste bestuur van Stichting 'IJs in Ermelo' mag het zover zijn!
Voor het super enthousiaste bestuur van Stichting 'IJs in Ermelo' mag het zover zijn!
Foto: Grietje-Akke de Haas

Al jaren wordt er gesproken over een ijsbaan in het centrum van Ermelo. Een groep ondernemers zet nu werkelijk door en ‘It giet oan’. Vanaf december 2019 gedurende 4 weken tot en met 4 januari 2020, ligt er een pracht van een ijsvloer op ’t Weitje.

Het moet de start van een winterse traditie worden.

Overdekt en verwarmd
De ijsbaan krijgt een oppervlakte van 12 bij 25 meter die bovendien wordt overdekt, zodat de weersinvloeden zo weinig mogelijk vat hebben op de ijsvloer. Voor ‘koek en zopie’ kan iedereen terecht in de overdekte en verwarmde horecatent van 15 bij 15 meter.

Gigantisch mooie mededeling
Er heerste gisteravond, dinsdag 12 maart, een opgewonden sfeer in de Dorpskamer waar Stichting ‘IJs in Ermelo’ het nieuws wereldkundig maakte. “We hebben een gigantisch mooie mededeling”, jubelde bestuursvoorzitter Jan Carel Schepenaar, “want in december dit jaar komt er een ijsbaan op ’t Weitje. Zij enthousiasme wordt volop gedeeld met de overige bestuursleden. Dat zijn Marco van Dijk, Ronnie Regeling, Karin Pul, Angelique Verweij, Stief van Panhuis, Ronald Pul en Sebastiaan Grift.

Groen licht
Hoewel de gemeente zich achter de oren moest krabbelen over het initiatief, kreeg de stichting uiteindelijk groen licht voor hun ondernemingszin. Want het wordt niet zo maar een ‘ijsbaantje’. De stichting wil met de ijsbaan namelijk echt iets toevoegen aan ons dorp.

Schaatsactiviteiten
Zo moet echt iedereen plezier beleven aan het winterse initiatief, ook als verbindende factor. Van klein tot groot en van ouderen tot bewoners van zorginstellingen. Zo stelt het bestuur zich voor om voor bewoners van verzorgingstehuizen een rollator/scootmobiel-activiteit op het ijs te houden tot een schaatsactiviteit voor cliƫnten van de zorginstellingen. Ook wordt er gedacht een heuse Curling Cup, schaatsles voor jong en oud, KidsSkating, scholieren-schaatsen, Senior Skating, bedrijfsuitjes tot kinderfeestjes. Uiteraard kan er ook recreatief geschaatst worden op de ijsbaan die alle dagen geopend is, behalve op zondag.

De boer op
Evenzogoed is het een dure aangelegenheid om de ijsbaan te realiseren, beseft het bestuur. “We hebben daarvoor een ton aan euro’s nodig, maar de eerste sponsoren hebben we al binnen”, zijn de initiatiefnemers ervan overtuigd dat het plan haalbaar is. De komende tijd gaat het bestuur met sponsorpakketten de boer op om de begroting sluitend te krijgen.

Geen geluidsoverlast
De initiatiefnemers organiseren op de termijn een informatie-avond voor omwonenden. Nu al kunnen ze verzekeren dat van geluidsoverlast geen sprake zal zijn. Bovendien brengen ze ’t Weitje weer terug in de oorspronkelijke staat terug zodra het winterse evenement is afgelopen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen