Welzijn Ermelo organiseert 1e driedaagse Huttenbouwfeest in augustus 2019

Amber Pasman en Monique Tuns.
Amber Pasman en Monique Tuns.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Al jaren keek Monique Tuns, jongerenwerker van Welzijn Ermelo, met een schuin oogje naar buurgemeente Harderwijk, waar het evenement al jaren een doorslaand succes is. Nu is Monique samen met stagiaire Amber Pasman zo ver dat in augustus 2019 Ermelo de eerste editie van een driedaags Huttenbouwfeest gaat beleven. Als het aan Monique ligt wordt het een jaarlijks terugkerend feest in de zomervakantie.

Het Huttenbouwfeest is bedoeld voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen, en vindt plaats op dinsdag 20 augustus en woensdag 21 augustus van 9.30 – 15.30 uur en donderdag 22 augustus van 9.30-14.00 uur, op het parkeerterrein van zwembad Calluna aan de Herderlaan. Een uit praktisch oogpunt gekozen locatie met het gebouw van Postduivenhoudersvereniging ‘De Snelpost’ op een steenworp afstand voor het gebruik van water, elektriciteit en toiletbezoek, en Sportcafé Calluna een paar tientallen meters verderop als uitwijkmogelijkheid.

Lekker buiten aan de slag
Lekker buiten aan de slag met je handen, samenwerken met andere kinderen en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Met als ultiem doel de prachtigste hutten maken, en 2 keer per dag een sportactiviteit. Echt iets voor kinderen vinden Monique en Amber, die niet op vakantie gaan, of zijn geweest, en graag nog iets leuks willen ondernemen in de voorlaatste week van de zomervakantie.

Een klus van jewelste
De organisatie van het eerste Huttenbouwfeest is een klus van jewelste beseffen Monique en Amber. Maar ze doen het graag. In de zomervakantie wordt immers niet zoveel voor de jeugd georganiseerd in Ermelo. Inmiddels zijn de eerste sponsors binnen voor het vele materiaal en overige producten die nodig zijn voor het Huttenbouwfeest.

Hoofdsponsor
Zo levert Pallet- en Timmerfabriek E. ten Hove BV aan de Haspel in Ermelo als hoofdsponsor de pallets om de hutten te bouwen. Hop Pannenkoek Hop uit Ermelo is bereid gevonden een pannenkoekenlunch te verzorgen op de laatste dag van het feest. Als tegenprestatie wordt voor de pannenkoekenbakker een eigen pannenkoekenhut gebouwd. Daarnaast sponsort schildersbedrijf Van Buuren uit Ermelo de verf om de hutten te schilderen. Bovendien heeft de kerstbrodenactie op de kerstmarkt het Centrummanagement Ermelo een bepaald bedrag opgeleverd, dat Welzijn Ermelo besteedt aan minder bedeelde gezinnen zodat hun kinderen toch kunnen deelnemen aan het Huttenbouwfeest. De kosten voor deelname zijn namelijk 10 euro per kind.

Vrijwilligers nodig
Het Huttenbouwfeest kan ook veel vrijwilligers gebruiken voor allerlei hand en spandiensten. Dat varieert van opbouwen op maandag 19 augustus tot afbouwen op vrijdag 23 augustus, verkeersregelaars tot het begeleiden en ondersteunen van de MAS-stagiaires.

VOL=VOL
Er kunnen maximaal 100 kinderen meedoen aan het Huttenbouwfeest. Zet daarom de datum 1 mei 2019 in je agenda. Vanaf 12.00 uur kan je je aanmelden via welzijnermelo.nl

Wees er snel bij want VOL=VOL!

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen