EFC’58 Ermelo neemt met 4-2 zege revanche op DVOV

Een week na het succesvolle 60-jarige jubileum heeft EFC’58 zaterdag 10 maart, met een klinkende 4-2 overwinning op DVOV revanche genomen voor de eerdere 5-2 nederlaag tegen de ploeg uit Velp.

EFC staat op de zesde plaats met 20 punten uit 13 duels.

In de beginfase ging het spel redelijk gelijk op al had de thuisploeg wel een veldoverwicht. Na een half uur spelen werd Joey Termaat in scoringspositie onderuit gehaald en ging de bal op de stip. Romin Ahmadi benutte de strafschop feilloos: 1-0.

Verwoestende knal
Twee minuten later voorkwam EFC-keeper Kevin Schuur met een uitstekende redding de gelijkmaker. Even later kwam de thuisploeg goed weg met een bal die rakelings over het doel ging. Vlak voor rust vergrootte de Ermelose ploeg de voorsprong dankzij een verwoestende knal van Ardwin Vreemann.

Botsing
Na rust kwam Ruben Hoogenberg in botsing met een speler van DVOV. De assistent-trainer, die door blessures moest spelen, stond redelijk snel weer overeind, maar zijn tegenstander moest na een langdurige behandeling per brancard het veld verlaten.

Billenknijpen
Gerjan Visser en Romin Ahmadi misten namens EFC kansen om de wedstrijd te beslissen. Uit het niets scoorden de gasten de aansluitende 2-1, waardoor het met nog een kwartier en zeker acht minuten extra tijd weer even ‘billenknijpen’ werd voor de thuisploeg.

Uitstekende assist
In tegenstelling tot de uitwedstrijd, toen een 0-2 voorsprong werd verspeeld, scoorde Romin Ahmadi in de 84e minuut uit een voorzet van Romin Ahmadi de bevrijdende 3-1. Daarmee was de wedstrijd beslist. Door de derde treffer van Ahmadi na een uitstekende assist van Gerjan Visser werd het zelfs 4-1.

Rood
Dat het in de slotfase nog 4-2 werd, was slechts van statistisch belang, want de drie punten waren binnen. Een minpunt was de domme actie van Gerjan Visser, die een gele kaart kreeg voor aanmerkingen op de leiding, applaudisseerde en met rood kon vertrekken.

Zaterdag
EFC’58 speelt komende zaterdag in Ede tegen Fortissimo, dat verrassend met 4-2 verloor bij Veluwse Boys en nu met 27 punten uit 13 duels op de derde plaats staat. De thuiswedstrijd eind oktober 2017 werd door de Ermelose ploeg met 2-0 gewonnen.