Bedrijven en gasten vermaken zich prima op nieuwjaarsreceptie gemeente Ermelo

Voor zover is na te gaan liep het voor eerst in de geschiedenis van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, niet storm gisteravond, woensdag 3 januari. Wat waarschijnlijk alles te maken had met de zware westerstorm die buiten huishield. De bedrijven die zich presenteerden en de gasten die wel de harde windstoten en slagregens trotseerden vermaakten zich prima.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Gloedvolle klanken
Koukleumend werd het publiek bij binnenkomst opgewarmd door de gloedvolle klanken van de pianist van Content Orgels. Met een kop koffie in de hand sloot iedereen zich vervolgens aan in de rij om het college de hand te schudden, en tips te geven voor het nieuwe jaar.

Royaal
Vervolgens begon de pret pas echt onder het genot van een hapje en een drankje. Klapzoenen werden royaal uitgedeeld, alsook de allerbeste wensen.

Goede zaken
Veel belangstelling ging uit naar de diverse bedrijven die zich presenteerden. Zo mocht online communicatie specialist OrangeTalent zich verheugen op meer dan 100 gasten voor de fotoshoot bij de instagram-frame, met als achtergrond diverse écht Ermelose gebouwen. Ook Van Panhuis Bouw deed ‘goede zaken’ met meerdere gasten die zich erg geïnteresseerd toonden in de activiteiten van het allround aannemersbedrijf.

Op de tast
Echt bijzonder was de de deelname van Proson. Medewerker Martijn Schoonhoven die nagenoeg blind is liet het publiek ervaren hoe volwaardig zijn werk bij Proson is. Op de tast maakte hij met verschillende onderdelen en met behulp van een mal, stroomverdelers voor een bedrijf in Epe. “Zo laat ik iedereen zien dat iemand met een visuele beperking zelfstandig kan werken.” Vervolgens mochten het publiek het proberen, uiteraard met een simulatiebril op zodra ze zover waren.

Wapenfeiten
Burgemeester André Baars prees in zijn nieuwjaarstoespraak de rustig verlopen jaarwisseling. Daarnaast blikte hij terug op het afgelopen jaar en somde een aantal wapenfeiten op. Dat varieerde van de paardenrotonde bij het Hippisch Centrum, het groene kruispunt dat plaats heeft gemaakt voor een voorrangspleintje, de plannen voor nieuwbouw van Calluna waarvan de bouw in 2019 van start gaat tot groen licht voor het glasvezelnetwerk in het buitengebied.

14 en 26 jaar
Speciale aandacht had hij voor Dick Kranen en Jan Reinderink die afscheid namen als organisatoren van de nieuwjaarsreceptie. De vrijwillige klus namen de heren respectievelijk 14 en 26 jaar voor hun rekening.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen