College Ermelo wellicht in hoger beroep tegen besluit lanen wijk Noord

Foto: Archief

Het college van burgemeester en wethouders heeft met teleurstelling kennis genomen van de uitspraak van de rechtbank Gelderland inzake het verkeersbesluit Prins Hendriklaan, Maximalaan en Alexanderlaan.

Dit meldt de gemeente Ermelo donderdag 28 december in een persbericht.

Met dit besluit heeft de rechter bepaald dat het besluit om de weg weer open te stellen nu nog niet voldoende is onderbouwd en dat de Prins Hendriklaan dus voorlopig nog niet opengesteld mag worden.

Op zich kan het wel
De rechtbank is echter wel van oordeel dat de gemeente Ermelo de afsluiting van de Prins Hendriklaan op zich wel ongedaan mag maken en dat eerdere afspraken en besluiten dit niet in de weg staan. Echter de rechter vond de huidige onderbouwing om de weg weer open te stellen nu nog onvoldoende. Om openstelling te kunnen realiseren is vanuit verkeerskundig perspectief een betere argumentatie noodzakelijk, aldus de rechtbank.

Wellicht in hoger beroep
Naar aanleiding van de uitspraak zullen burgemeester en wethouders in de eerste collegevergadering in het nieuwe jaar beslissen of zij tegen het besluit in hoger beroep gaan en conform de uitspraak van de rechtbank de komende periode het besluit alsnog beter motiveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen