Spierballen kweken met kerstbomenactie gemeente Ermelo

De kinderen die vandaag, woensdag 10 januari, met de traditionele actie van de gemeente Ermelo kerstbomen verzamelden om een centje bij te verdienen, moesten heel wat mans zijn zo bleek. Want veel exemplaren waren écht uit de kluiten gewassen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Spierpijn
Op de hoek Varenlaan/Veldweg in wijk Oost bijvoorbeeld, één van de 5 inleverplaatsen, werd naast het gebruik van skelters tot fietsen ook nog stoer gesleept met kerstbomen. Met de handen of aan een touw. Dat viel niet altijd mee; sommige kinderen kweekten met recht spierballen en hebben morgen vast spierpijn zo groot en breed waren de kerstbomen. Daarentegen had een jongen ook in elke hand één, mini-exemplaren weliswaar.

Extraatje
Kerstbomen werden ook gebracht door ouders in de achterbak van de auto of met een aanhangwagen. Wat een extraatje betekende voor de kinderen die op dat moment druk in de weer waren hun kerstbomen in te leveren. Een moeder zei: “Mijn eigen kinderen wilden niet mee, dus het geld is voor jullie.” Voor elke ingeleverde kerstboom scoorden de kinderen namelijk een muntje van 50 eurocent.

Versnipperen
Druk had een medewerker het van Henk Nijeboer Natuurbouw en Grondwerken die met groot materieel de inleverplaatsen afreed om de kerstbomen ter plekke te versnipperen en af te voeren.

 

Reacties

gallery
33383
De kinderen die vandaag, woensdag 10 januari, met de traditionele actie van de gemeente Ermelo
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180110/spierballen-kweken-kerstbomenactie-gemeente-ermelo/
2018-01-10T15:37:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/01/10153541/02EN-KB2.jpg
Gemeente