Werkgroep NMP Ermelo viert 10 jaar duurzaamheid

Foto: NMP Ermelo

Dit jaar bestaat de werkgroep Duurzaamheid van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo 10 jaar. Om dit jubileum te vieren organiseert zij een inspirerende bijeenkomst met enkele sprekers op vrijdag 7 april 2017 om 15.30 uur in De Dialoog in Ermelo.

Het thema is: ‘Welke stappen moeten gezet worden om Ermelo in 2030 energieneutraal te krijgen? Welke tussenstap moeten we in 2020 gemaakt hebben?’

Wapenfeiten
In 2007 is in Ermelo enkele keren de film ‘An inconvenient Truth’ van Amerika’s voormalig vicepresident Al Gore vertoont. Naar aanleiding daarvan is binnen het NMP de werkgroep Duurzaamheid opgericht. In eerste instantie is gekeken naar welke mogelijkheden hebben we zelf om duurzamer met onze omgeving om te gaan, in tweede instantie zijn diverse voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Zo zijn er o.a. de Warme Truiendagen met in 2012 de langste sjaal van Nederland, Met Belgerinkel naar de Winkel om het fietsgebruik met het winkelen te stimuleren, Solardays om zonnepanelen onder de aandacht te brengen en de Duurzame Huizenroute. Ook heeft de werkgroep een cursus Duurzaamheid gegeven, een cursus Energiecoaches en een cursus Energiebesparen voor een basisschool.

Jubileum vieren
Om het jubileum te vieren wordt op 7 april een bijeenkomst in De Dialoog georganiseerd. Na de opening door NMP- voorzitter Gert Schuurman, wordt eerst een korte videopresentatie van Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans getoond over de grote Energietransitie. Daarna voeren enkele sprekers het woord:

  • Leon Jurg van Cobalt Energie over “Effectiever gebruik van zonne-energie in huis”
  • Johan Koster van Van Veldhuizen Energie over “Energie neutraal wonen”
  • Nico van Harten, particulier, over ‘Duurzaam verbouwen tot een NUL op de meter woning’
  • Riet Bezemer van energiecoöperatie Veluwe-Energie over ‘Energie van dichtbij’

De bijeenkomst wordt afgesloten met een gedicht van dorpsdichter Fiet van Beek. Na afloop van het officiële deel zullen de sprekers en enkele Duurzame Ermelose bedrijven zich met een banner of stand presenteren.

De toegang is gratis, maar een bijdrage ter ondersteuning van het werk van de werkgroep wordt op prijs gesteld. Heeft u belangstelling om deze bijeenkomst bij te wonen, geeft u zich dan vóór 3 april op via [email protected]. Voor meer informatie kunt u vinden op www.nmpermelo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen