Ermelo overkapt gedeelte van de Stationsstraat

Foto: elementa.nl

Vanaf zaterdag 1 april liggen de plannen ter inzage om een gedeelte van de Stationsstraat te overkappen. Dat zegt Yme Woensdregt van Elementa IT.

Het gaat om het gedeelte tussen 03eenenveertig en Apotheek De Witte Pauw. Ook Bakkerij Van Dongen, Tempel Optiek en Elementa IT zullen ermee te maken krijgen. Om het publiek zoveel mogelijk inspraak te geven is in overleg afgesproken dat de plannen aanstaande zaterdag ter inzage liggen bij Elementa IT, Stationsstraat 60.

Serre-overkapping
Het plan behelst een zgn. serre-overkapping, waarbij langs de bestaande panden een steunbalk wordt geplaatst, waarop een glazen puntdak, gerealiseerd uit zink, glas en wit gelakt hout, de straat zal overkappen. Met de overkapping wil de projectontwikkelaar meer variatie aanbrengen in de Ermelose Stationsstraat, die door langdurige leegstand op verschillende plekken aan interesse ingeboet heeft.

Geborgenheid realiseren
Dat dit project in juist dit deel van het dorp, gelegen aan de doorgaande weg en net dichtbij het voetgangersgebied gerealiseerd wordt, is volgens projectleider Robbert van Polen geen toeval. “Door de realisatie van de overkapping kunnen we geborgenheid realiseren, het oude Passage-gevoel dat je in grote steden vroeger had. Het is een ideale plek om te winkelen, maar doordat de looplijnen veranderen is er ook ruimte voor horeca, die – zoals de plannen nu zijn – door Elementa, Lunchroom Knevel, Bakkerij Van Dongen en Restaurant Kapadokya in gezamenlijkheid geĆ«xploreerd kan worden.

Verwachte toestroom
Met deze uitbouw wil Ermelo zich voorbereiden op de verwachte toestroom van toeristen gedurende de komende jaren. Het oude centrum is uit elkaar getrokken. Met de komst van de Vitringa Passage, zoals het plan genoemd is, krijgt Ermelo er een attractie bij waar heel het centrum profijt van heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen