Meuleman Massief Hout in Ermelo heeft nu houthandel en meubelmakerij onder één dak

Meuleman Massief Hout aan de Hoenderweg 3c in Ermelo vierde vanmiddag, vrijdag 26 januari, feest. Na een periode van keihard werken kon namelijk de nieuwe bedrijfshal officieel worden geopend. Het betreft de ruimte achter het pand waar Meuleman Massief Hout al jaren actief is. Door een stuk muur uit te breken maakte het bedrijf een ruimtewinst van maar liefst 200 vierkante meter. Wat inhoudt dat Meuleman Massief Hout nu de houthandel en de meubelmakerij onder één dak heeft.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Jacques, Tom en Anne
Wie Meuleman Massief Hout zegt, heeft het over Jacques Meuleman (62), zijn zoon Tom (32) en Anne Krikke (24). Zijn vader vertelde Tom, begon het bedrijf zo’n 25 jaar terug in een kippenschuur. De onderneming werd doorontwikkeld tot een kleinschalige meubelmakerij en huist sinds 2016 aan de Hoenderweg 3c. Tom stapte ook in het bedrijf en Anne ging na haar stage bij Meuleman Massief Hout als meubelmaker bij het bedrijf aan de slag. Sinds 2018 heeft het bedrijf bovendien een houthandel, waar meubelmakers, interieurbouwers, houtliefhebbers en klussers aan het juiste adres zijn voor nieuw en oud eikenhout.

Metamorfose
Jacques, Tom en Anne zijn erg blij met de uitbreiding. Tom: “We hadden onze opslag namelijk eerst in een pand aan de Harderwijkerweg. Dat was niet handig en het was daar ook net wat te klein.” Wie nu over de drempel stapt van Meuleman Massief Hout zal zich verbazen over de metamorfose die de ruimtewinst heeft bewerkstelligd.

Goede indruk
Zo heeft de houtopslag alle ruimte gekregen tegen de wanden van het gedeelte waar eerst de werkplaats was gevestigd. Deze is verhuisd naar het achterste gedeelte. Net zo ruim oogt het daar met de nieuwe opstelling van de houtbewerkingsmachines en de afzuiginstallatie. Wie rondloopt in de werkplaats krijgt tevens een goede indruk van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van de meubelmakerij.

‘We doen het samen’
Anne vertelde: “Wij werken voornamelijk met massief eiken. Klanten die hier komen weten vaak zelf wel wat ze willen. Meestal is dat aan de hand van een tekening, een foto of iets dat ze op Internet hebben gezien. Wij kijken of hun wens haalbaar is en komen hoe dan ook altijd met een passende oplossing.” Anne vindt haar werk erg leuk, ook al is het een drukke baan. “Ik houd van hard werken. Bovendien doen we het samen en krijg ik alle hulp van Jacques en Tom.”

Meer weten? Neem dan vooral een kijkje op mmh.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen