Gratis energie tanken? Word vrijwilliger bij de ijsbaan op ’t Weitje in Ermelo!

Stief en Wijert zijn vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen voor de ijsbaan.
Stief en Wijert zijn vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen voor de ijsbaan.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Van woensdag 29 november 2023 tot en met 6 januari 2024 is het weer schaatsen geblazen met de ijsbaan op ’t Weitje. Het bestuur van Stichting ‘IJs in Ermelo’ heeft vol enthousiasme de schouders gezet onder de organisatie van wat ‘het mooiste winterse evenement in Ermelo’ wordt genoemd. Wil jij ook meehelpen om deze derde editie tot een succes te maken? Word dan vrijwilliger en tank gratis energie! “Het is namelijk zo leuk om te doen”, verzekert Wijert Krijt, beheerder van de ijsbaan, “al die blije schaatsende kinderen en volwassen tot bejaarden die komen kijken en genieten, alsook het contact onder vrijwilligers. Je krijgt er echt veel energie van.”

Bel Wijert via 06 1190 4036. Let op: van 30 oktober tot en met 10 november is hij niet bereikbaar.

Meer vrijwilligers nodig!
Wijert is inmiddels druk met de werving van vrijwilligers. Daarvoor neemt hij contact op met mensen die vorige edities vrijwillig meewerkten tot contacten leggen met Chr. College Groevenbeek voor scholieren die onder de noemer ‘maatschappelijk stage’ een steentje bijdragen. Het enthousiasme is groot constateert hij tevreden. “Zo gaan cliënten van dagbesteding Tuincentrum Bloemenhof ’s Heeren Loo meehelpen met de opbouw van de ijsbaan. Maar we zijn er nog niet, we hebben echt nog veel meer vrijwilligers nodig!”

Reageer snel!
Bestuurslid Stief van Panhuis licht de vrijwillige werkzaamheden toe. Zo worden er vrijwilligers gezocht voor de schaatsverhuur/kassa en kioskmedewerkers. “De kiosk is een soort koek-en-zopie-kraam waar bezoekers het kleine spul kunnen kopen zoals koffie, thee, chocomelk, frisdrank, snoep tot chips.” Het horecagedeelte zal namelijk wat vaker gesloten zijn. “Reageer snel als je belangstelling hebt”, tipt Wijert, “des te groter is de keus aan dagdelen.”

De dagdelen waar vrijwilligers zich voor kunnen aanmelden zijn:

  • 9.00 tot 13.30 uur
  • 13.30 – 18.00 uur
  • 18.00 – 22.30 uur

Daarnaast zoek het bestuur handige Harry’s (m/v) voor het opbouwen (week 47) en het afbreken van de ijsbaan (week 2). Vrijwilligers worden voor hun inzet bedankt met een exclusief en spectaculair feest, ofwel het smeltfeest op zaterdagavond 6 januari 2024.

Lees ook: De zomer is voorbij, maar verheug je alvast op de ijsbaan op ’t Weitje!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen