De zomer is voorbij, maar verheug je alvast op de ijsbaan op ’t Weitje!

Daan van der Veen en Gerbrand Lopers.
Daan van der Veen en Gerbrand Lopers.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Tsja, de zomer is nu echt voorbij. Om aan dat feit te wennen valt niet altijd mee. Daarom een opkikkertje, want we kunnen ons gaan verheugen op de ijsbaan op ’t Weitje van woensdag 29 november tot en met 6 januari. Het bestuur van Stichting IJs in Ermelo is in ieder geval al druk met de voorbereidingen van de derde editie.

Bedenkelijk
Zoals vanmiddag, maandag 18 september. Bestuursleden Gerbrand Lopers en Daan van der Veen, staan midden op het grasveld van ’t Weitje om alvast polshoogte te nemen. In de eerste instantie kijken ze wat bedenkelijk. De muziektent staat namelijk in de steigers voor een zeer grondige renovatie. Zouden de werkzaamheden echt op tijd zijn afgerond, twijfelen Gerbrand en Daan. Ze vertrouwen er maar op, want hoewel het om een omvangrijk karwei gaat is aan het bestuur verzekerd dat de renovatie op tijd klaar is.

Groter
De ijsbaan gaat een stuk groter worden, viel al in de wandelgangen te horen. Wordt de ijsbaan dan toch rondom de muziektent gesitueerd zodat ijsliefhebbers een rondje kunnen schaatsen, zoals vorig jaar tijdens het smeltfeest werd geopperd. Beide heren lachen, maar dat gaat niet gebeuren.

Meer vierkante meters ijs
“Qua belangstelling is dat helemaal niet nodig, zoveel bezoekers hebben we de tweede editie gehad. Bovendien moet er voor het gebruik van de muziektent worden betaald nadat deze is gerenoveerd. Het klopt wel dat de baan groter wordt, deze keer hebben zal er maar liefst 60 vierkante meter meer ijs zijn. Om dat voor elkaar te krijgen vervalt het buitenterras en het horecagedeelte schuift een beetje op. Meer vierkante meters ijs is immers belangrijker, want daar komen de bezoekers voor.”

Meer activiteiten voor kinderen
Het gaat opnieuw een geweldig winters evenement worden, zo is het streven. De bekende activiteiten zoals schoolschaatsen, G-schaatsen, discoschaatsen en de bezoeken van bewoners van de verpleeghuizen staan natuurlijk op het programma, net als het Sinterklaasontbijt en -schaatsen en de inmiddels befaamde Curling Cup. Wel is het bestuur van plan om nog meer activiteiten voor kinderen te organiseren op de woensdagmiddag en de zaterdag. Hoe dat er precies uit gaat zien wordt nog even onder de pet gehouden.

Koek-en-zopie-kraam
Gerbrand en Daan geven aan dat het regelen van de horeca nog een uitdaging wordt in verband met het personeelstekort in de horeca. Het bestuur overweegt dan ook om de horeca af te schalen en op bepaalde dagdelen een koek-en-zopie-kraam in te zetten. “Die zou dan wat dichter bij het ijs komen te staan zodat het publiek zo even wat kan eten en drinken.”

Prachtig evenement
Gerbrand beleeft zijn eerste lustrum als lid van het bestuur van Stichting IJs in Ermelo. Daan is als penningmeester bezig met zijn eerste jaar als bestuurslid. Aan een succesvol initiatief als de ijsbaan werken zij als vrijwilliger graag mee. “Het is immers een prachtig evenement voor in de kerstvakantie.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen