Feest bij De Dorpswerkplaats: nu grote speler op het gebied van kleinschalige dagbestedingen

Foto: Desiree Schouten

Het was vanmiddag, zaterdag 7 oktober groot feest bij De Dorpswerkplaats aan de Stationsstraat 91A in Ermelo. Er viel dan ook veel te vieren.

Grote speler
Zo werd officieel gevierd dat De Dorpswerkplaats nu grote speler op het gebied van kleinschalige dagbestedingen. Dat gebeurde met feestelijkheden als een ereboog van ballonnen en er werd een lint doorgeknipt door Daniëlle Terpstra, directeur en eigenaar van De Dorpswerkplaats.

Sinds 2016
In april 2016 startte Daniëlle namelijk De Dorpswerkplaats in Ermelo met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB). Onder de paraplu van Kleinschalige Dagbestedingen De Dorpswerkplaats kwam daar in 2017 De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas. Op 1 september 2018 opende Daniëlle De Dorpskookplaats waarbij onder begeleiding gezond en verantwoord wordt gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

Ook startte Daniëlle per 1 oktober 2022 een woonvoorziening en dagbesteding in Katlijk. Per 1 november 2022 is de dagbesteding van Proeverij de Ontmoeting aan de Stationsstraat 133 in Ermelo ook onderdeel van De Dorpswerkplaats. Bovendien heeft De Dorpswerkplaats Dagbesteding Materra per 1 oktober 2023 overgenomen van Stichting Ambulante Hulpverlening Midden Nederland (AHMN).

Het Inloophuis van Ermelo
Daarnaast opende De Dorpwerkplaats vandaag ook officieel de deuren van Het Inloophuis van Ermelo. Deze is elke 2e zaterdag van de maand geopend van 9.30 – 13.30 uur op de locatie Stationsstraat 91A.

Ga naar dedorpswerkplaats.nl voor alle informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen