‘Koningsnacht op ’t Weitje koud? Nee hoor, ik draag een aaibaar vestje’

Onder welke omstandigheden ook, het is elke keer weer uniek om te ervaren hoe vindingrijk mensen zijn. Vooral als ze écht zin hebben in een feestje, zoals vanavond, 26 april, tijdens Koningsnacht op ’t Weitje, een initiatief van Feest in Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Festiviteiten in de open lucht
Zomeren wil het immers niet echt, om maar niet te zeggen dat het voortdurend guur en koud is, ook vandaag. Veel liefhebbers van Koningsnacht hikten dan ook aan tegen alle festiviteiten in de open lucht. Maar gaan deden ze vanavond, massaal zelfs, want stel je voor dat je iets mist en je er de volgende dag er niet over mee kunnen praten.

Hartverwarmend
En het bleek een goede keus. Want tegen de tijd dat het feest op ’t Weitje startte was het droog, er stond geen wind en de lucht was super blauw. Het publiek dat de meeste warmte heeft ervaren was dat het dichtst bij het podium stond. Want de organisatie had hartverwarmende artiesten gestrikt.

Aaibaar jasje
Sommigen die wat verder weg stonden zeiden zich in skikleding te hebben gehuld om de kou te trotseren. Ze genoten van een afstandje dan ook volop omdat ze van geen kou te lijden hadden. Een dame die waarschijnlijk de warmste avond van haar leven heeft gehad was die zich in een knal oranje jasje had gestoken. Het jasje was van nep bont, en zó zacht dat vrijwel niemand het kon laten haar even te aaien. Zij vond het prima omdat ze daardoor van de kou nauwelijks hinder ondervond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen