Leer de lekkerste ritmes met de djembé lessen van Arjon van den Tillaart

Al jaren boekt Arjon van den Tillaart veel succes met zijn lessen Drumble Dance, klik HIER voor eerdere berichtgeving. Maar weet je dat je ook voor djembé lessen bij Arjon aan het juiste adres bent? Hij leert belangstellenden echt de lekkerste ritmes op een Afrikaanse trommel, zo valt te genieten tijdens een djembé groepsles.

‘Je wordt er zo blij van’
Uitleggen waarom djembé spelen zo gaaf is, vinden cursisten Corrie en Annette lastig onder woorden te brengen. Lekker met ritmes bezig zijn geeft veel voldoening, het samen djembé spelen zorgt voor veel plezier en bovendien is het een enorm leuke uitdaging om het trommelen onder de knie te krijgen. Maar verder…, dat heeft alles met gevoel te maken, vinden ze, iets wat niet altijd eenvoudig onder woorden is te brengen. “Als je trommelt en zo’n ritme lekker loopt”, komt Annette heel dicht bij dat gevoel, “dan kom je in een soort cadans terecht, eigenlijk een soort flow.” Maar een gevoel dat iedereen meteen begrijpt is dat ze van trommelen op de djembé zo blij worden.

Afrikaans rondedansje
Met hun spel maken ze luisterende toeschouwers ook blij trouwens. Als alle cursisten op zijn of haar niveau het ritme trommelt van één van de door Arjon geschreven liedjes, dan beweegt je lichaam algauw ritmisch mee op de maat. Gebeurt het foutloos dan krijg je de neiging op te staan en een Afrikaans rondedansje te doen. Zover komt het niet altijd, want het valt soms niet mee het ritme vast te houden, vooral als je een beginner bent.

Ieder op zijn of haar tempo
Het fijne van de djembé lessen bij Arjon is dat zowel beginners als meer ervaren cursisten samen kunnen leren trommelen. Dat heeft alles te maken met de ritmes die Arjon ze aanleert en passen bij het niveau van de cursist. Of wel ieder op zijn of haar tempo. Barry bijvoorbeeld, die nog maar net is gestart met de djembé lessen. Al heeft hij thuis geoefend, -dat kan overal op, van een boek, een kastje tot op een tafel-, keer op keer slaan zijn handen niet op de djembé zoals de bedoeling is.

‘Daar had je um!’
Barry krijgt echt alle begrip van de andere cursisten, en ook Arjon is onvermoeibaar in zijn streven het Barry aan te leren. In slow motion doet hij de handbewegingen voor. Al snel en met de ogen gesloten volgt Barry het ritme. Zodra Arjon de snelheid van het ritme opvoert vallen de andere cursisten ook in, elk in het ritme wat zij inmiddels onder de knie hebben. Met als resultaat een prachtig ritmisch opzwepend geluid dat in alle harmonie wordt getrommeld. Maar het gaafste om te zien is de brede glimlach op het gezicht van Barry, zo blij is hij. “Toppie”, roept Arjon enthousiast, “daar had je um!”

Djembé groepsles
Arjon geeft 1x per 3 weken een djembé groepsles. Het maakt niet uit of je beginnend bent of al ervaring hebt met het trommelen. Arjon zorgt ervoor dat je op je eigen niveau mee kunt doen. Wil je een keer ervaren hoe dit is? Je mag altijd gratis 1 proefles komen meedoen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen