Wie komt de lesgroep Drumble Dance in sporthal Triade versterken?

Kom jij de lesgroep Drumble Dance versterken? Het gaat om een groep enthousiaste vrouwen die al jaren op maandag van10:45-11:45 uur en op vrijdag van 10:00-11:00 uur samen in sporthal Triade aan de Amanietlaan 9 in Ermelo deze bijzondere tak van sport beoefend. Mannen zijn ook van harte welkom!

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Over Drumble Dance
Drumble Dance is sinds 2016 een nieuwe vorm van sporten in Ermelo. Arjon van den Tillaart ontwikkelde deze bijzondere combinatie van drummen op fitnessballen en dansen op muziek die goed is voor lichaam én geest. Het materiaal waarmee de Drumble Dancers in actie komen zijn kunststof wasmanden van de Action, fitnessballen en een setje drumstokken, stokjes die omgekeerd worden gebruikt. De handvatten zijn immers dikker en maken veel meer herrie. Wat de gezamenlijke sportvreugde verhoogt.

Een half uur eerder
Hoewel de les vandaag, maandag 9 januari, om kwart voor elf begint verzamelen de vrouwen zich al een half uur eerder in het restaurant van de sporthal in wijk Oost. Een wekelijkse traditie, want het gaat ook om een stukje gezelligheid. Deze keer is er zelfs gebak omdat een lid jarig is geweest. Arjon die de Drumble Dance lessen geeft is altijd van de partij tijdens het koffie/thee half uurtje. “Maar natuurlijk, het is hartstikke leuk om even met elkaar bij te kletsen.”

Hartstikke leuk
Tegenwoordig bestaat de groep Triade-Drumble-Dancers uit Rini, Riek, Josien, Corrie, Hetty en Hennie. De groep is wat geslonken geeft Arjon aan, door blessures of andere omstandigheden. Beslist niet omdat de leden het niet meer leuk vonden. “Iedereen vindt het juist hartstikke leuk”, zijn de vrouwen ervan overtuigd.” Het is een hecht clubje dat met elkaar sport en met de meeste gastvrijheid nieuwe mensen in hun midden opneemt. Graag zelfs, want ze willen iedereen mee laten genieten van deze bijzondere tak van sport.

Aanstekelijk, vrolijk en opzwepend
Tikken met de drumstokken op het ritme van de muziek, tegen elkaar aan en op de bal, rondjes draaien, squats voor de bovenbenen, jumping jacks, door de knieën om op de grond te tikken, achterwaarts op de bal drummen, linedancen tot met de ballen stuiteren; wat dat betreft zijn het verschrikkelijk leuke en intensieve dansen die Arjon bedenkt. En de muziek waarop Drumble Dance wordt beoefenend is aanstekelijk, vrolijk en opzwepend. Ofwel, een complete workout voor lichaam en geest.

Een ontspannende inspanning
Josien: “Ik kwam wat later bij deze groep, maar ik pikte de dansen snel op. De groep houdt ook rekening met je en Arjon heeft veel geduld.” Waarbij Arjon aangeeft dat hij ook kijkt naar wat de groep aankan. Hoe intensief ook, de vrouwen vinden dat Drumble Dance goed te doen is. “Deze sport is een ontspannende inspanning. Het maakt je erg vrolijk en je krijgt er veel energie van. Soms gaat een dansje ook weleens faliekant mis. Dan liggen we met zijn allen in een deuk van het lachen.”

Op TV
De Drumble Dance lessen zijn puur voor het plezier; met andere woorden, er wordt niet meegedaan aan wedstrijden of zo. Wel treedt de groep regelmatig op om de sport te promoten. Deelname aan optredens en workshops is overigens op vrijwillige basis. Wie het echter leuk vindt maakt nog weleens wat mee. Zo was Arjon met zijn groep Drumble Dancers op TV te gast in onder meer het programma Koffietijd en bij een show van Paul de Leeuw.

Filmmarathon
Ook deed de groep om 3 uur ’s nachts mee met de filmmarathon in een kerk in Harderwijk en verzorgt optredens tijdens Fête de la Musique, de Kerstmarkt, Koningsdag tot in verzorgingstehuizen. “Meestal doen we dan aansluitend een workshop voor de mensen die het willen uitproberen. Deze optredens/workshops zijn wel erg leuk om aan mee te doen, omdat je met zijn allen ergens naartoe werkt.”

Meedoen?
Belangstelling om mee te doen met Drumble Dance in sporthal Triade? Neem dan contact op met Arjon van den Tillaart via het e-mailadres: [email protected], bellen of appen mag ook naar het mobiele nummer: 06 54 222 102. Voor alle informatie: drumbledance.nl

In de avonduren?
Belangstellenden voor lessen Drumble Dance in de avonduren wordt aangeraden om ook contact op te nemen met Arjon. Bij voldoende animo start hij graag een nieuwe groep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen