Reminder: Ben’s Klankschalen-zolder in Ermelo houdt zaterdag 26 november open huis

Klankschalen-masseur Ben Noorloos.
Klankschalen-masseur Ben Noorloos.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Ben’s Klankschalen-zolder houdt open huis op zaterdag 26 november. Beleef en ervaar wat klankschalen zijn, wat deze voor je kunnen betekenen en profiteer van de mogelijkheid een klankschaal aan te schaffen. Je bent van harte welkom tussen 12.30 tot 16.00 uur op de Klankschalen-zolder bij kapsalon De Haarsmederij aan Weegakker 45 in Ermelo, de eigen stek van klankschalen-meester Ben Noorloos.

Weldadige ontspanning
Klankschalen worden gebruikt als muziekinstrumenten om mensen een weldadige ontspanning te laten ervaren. Zodra een klankschaal wordt aangeslagen geeft dat bepaalde trillingen die resoneren in het lichaam. Dit brengt iemand in een prettige gemoedstoestand waarbij gevoelens meer tot rust te komen en ook het denken zich beter ontspant.

Uitleg
Ben Noorloos zelf heeft wel 60 klankschalen die hij gebruikt bij de Klankschalen-Massages en de Klankschalen-ligconcerten. Hij geeft graag uitleg over het gebruik van een klankschaal, welk exemplaar het beste bij iemand resoneert en de juiste klopper om de klankschaal aan te slaan. Ook de aanschaf van een set klankschalen is mogelijk.

Demo’s
Natuurlijk geeft Ben ook klankschalen demo’s. Zoals de demo die Ben eerder gaf. Hij vulde toen een klankschaal halfvol met water en met een klopper maakte hij een ronddraaiende beweging langs de rand van de schaal. Algauw begon de klankschaal ’te zingen’, een geluid dat steeds donkerder en harder van toon werd. Ondertussen bewoog het water, begon te borrelen, te bruisen en spatte bij de randen omhoog, of was het koolzuurhoudend. “Zo werkt het nu ook in je lichaam”, verklaarde Ben toen.

Cadeaubon
Naast de diverse demo’s zijn er tijdens het open huis ook diverse boeken en andere documentatie over het fenomeen klankschalen. Bovendien vertelt Ben over de mogelijkheid trainingen te volgen op Klankschalen-Zolder, voor belangstellenden die ook met klankschalen willen gaan werken. Ook kunnen belangstellenden in aanloop naar de feestmaand een cadeaubon kopen om een ander te verrassen met een Klankschalen-Massage of een Klankschalen-ligconcert. Tevens is het mogelijk zelf een klankschaal uit te zoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen