Workshop cheerleading bij TOP Sport en Dansstudio Ermelo smaakt naar meer!

Waar de leden van TOP Sport en Dansstudio Ermelo (voorheen DansFabriek S.I.L.K.) aanvankelijk een beetje onwennig reageerden op de workshop cheerleading vanmiddag, donderdag 4 augustus, had Chanel ze binnen een paar seconden om. Het werd een pittige, spannende en fantastisch leuke workshop, waarbij de meiden in 2 uur tijd een complete dans van 2.30 minuten op muziek leerden.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas, het filmpje is gemaakt door Marlous Janssen van TOP Sport en Dansstudio Ermelo.

Overdrijven
Vooral in de Verenigde Staten is cheerleading erg populair, en wordt het als sport erg serieus genomen. Soms op het absurde af als je de diverse TV-programma’s erover volgt. De Amerikanen zijn in die zin kampioen in het overdrijven, wat je terugziet bij cheerleading. Maar tijdens de workshop bleek een beetje overdrijven de deelnemende leden al snel te ontdooien.

Aanstekelijk
Chanel die de workshop gaf namens de Djalita Cheerleaders, liet de meiden namelijk horen dat met een bepaalde yell (groepsschreeuw) tot klappen in de handen je jezelf als groep flink kan opzwepen. Tel daarbij de pompons op die zo’n aanstekelijk ritselend geluid maken, en succes is verzekerd.

Workshop smaakt naar meer
Dansjes instuderen tot verschillende stunts die cheerleading zo gaaf maken om naar te kijken, kwamen voorbij. Het knappe van Chanel was dat zij de meiden op een heel laagdrempelige manier de basistechnieken van cheerleading wist bij te brengen. Wat maakt dat de workshop naar meer smaakt zo vindt Marlous Janssen. “De workshop was zo leuk en zo inspirerend, dat deze in het najaar nog eens wordt gegeven bij TOP Sport en Dansstudio. Dan kunnen de leden die ook graag mee wilden doen, maar op vakantie zijn, de workshop ook volgen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen