Burg Bieren Ermelo viert voor de vijfentwintigste keer het Bierfeest

Het Bierfeest in 2019.
Het Bierfeest in 2019.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Twee jaar later, maar daar is die dan; de jubileumeditie van het Bierfeest in het eerste weekend van augustus. Want Burg Bieren aan Putterweg 43 in Ermelo, organiseert het populaire evenement maar liefst voor de vijfentwintigste keer.

Het Bierfeest wordt dit jaar gehouden op vrijdag 5 augustus van 15.00 tot 22.00 uur en zaterdag 6 augustus van 12.00-20.00 uur. 

Hutjemutje
Woensdagavond 11 maart 2020, soms voelt het als de dag van gisteren dat Burg Bieren Ermelo uitbundig het 25-jarige bestaan vierde. De feestgangers stonden hutjemutje om het jubileum mee te vieren met eigenaren Jan van Wilgenburg en zijn dochter Tineke. Soms lijkt het karakter van zo’n avond ook ver weg omdat corona met veel donder en geweld het weekend daarop een einde maakte aan al dit soort feestgedruis.

Veel zin in
Wat ook een dikke streep betekende door de plannen voor een jubileumeditie van het Bierfeest in 2020. “Het voelt best een beetje spannend”, zegt Tineke, “want het is wel 3 jaar terug dat we het Bierfeest voor het laatst konden organiseren. Maar het lijkt erop zo hoor ik om me heen, dat iedereen weer veel zin heeft in het Bierfeest.”

Alle vertrouwen
Een bepaalde gezonde spanning ervaart Tineke ook vanwege haar medewerkers die natuurlijk ook van de partij zullen zijn. “In ons Café de Hazeburg werkt een nieuw team dat nog nooit een Bierfeest heeft meegemaakt!” Al doende heeft Tineke er alle vertrouwen in dat de organisatie van het Bierfeest de komende weken weer gauw een kwestie van routine wordt.

‘Bier het leven’
Het gaat dan ook geen jubileumeditie worden met allerlei gekke toeters en bellen. Het 25-jarige bestaan van Burg Bieren is immers al groots gevierd. Wat Tineke en haar vader Jan vooral voor ogen hebben is een Bierfeest neer te zetten dat als vanouds vertrouwd voelt voor het publiek. “Wat we wel hebben is een jubileumglas met het logo en op de achterkant de kreet: ‘Bier het leven’.” Dit festivalglas krijgt trouwens voor het eerst een nog meer belangrijke rol toebedeeld. Alle consumpties worden namelijk uit dit glas genuttigd. Er zijn immers voldoende spoelgelegenheden om tussendoor het glas schoon te maken. Leuk deze editie is ook dat Ilja Schouten van Drankenkabinet Ermelo op beide dagen van de partij is om liefhebbers te laten genieten van haar whisky’s én cocktails.

Programma

Vrijdag 5 augustus 2022 – van 15.00 tot 22.00 uur
Op de eerste dag van het Burg Bieren Bierfeest zijn er meer dan 18 brouwerijen op het festivalterrein met hun eigen speciaalbieren. De Vinyldraaiers verzorgen de muziek. Naast de vele smakelijke bieren is er op vrijdag veel aandacht voor culinaire versnaperingen! Vele lokale restaurants zijn aanwezig met hun lekkerste specialiteiten.

  • Eetcafé ’t Zomernest/Restaurant LazyTiger/ Strandhuys
  • Café de Hazeburg
  • De Bourgondiër
  • Vishandel Johnnie Vreedenburg
  • Grand Café/Restaurant Het Postkantoor

Zaterdag 6 augustus 2022 – van 12.00 tot 20.00 uur
Op zaterdag is het festival veel groter. Er zijn dan zo’n 30 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar ruim 150 speciaalbieren om te proeven. Op de zaterdag is er altijd een varken aan ’t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn lekkere belegde broodjes en andere snacks te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken.

Praktische info
De entree is €15,-. Hiervoor krijgt u een festivalglas (deze heeft u nodig voor het nuttigen van alle consumpties dus ook frisdrank, wijn of overige), 2 consumptiemunten en een infoboekje met daarin alle aanwezige brouwers met hun bieren. Dit festivalglas wordt uw eigendom en houdt u dan ook het gehele festival bij u. Er zijn voldoende spoelgelegenheden om tussendoor uw glas schoon te maken. Met consumptie munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten €3,- per stuk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen