Jarige Burg Bieren doopt Ermelo om tot ‘Biermelo’

De jubilerende Burg Bieren aan de Putterweg 43-45 in Ermelo heeft snode plannen voor de volgende 25 jaar. Namelijk het bedrijf uitbouwen tot het grootste bierimperium van Nederland. Waarbij het woord ‘bier’ leidend is. “Bier het leven”, zei mede-eigenaar Tineke van Wilgenburg heel toepasselijk. “En voortaan heet ons dorp ‘Biermelo’, in die zin is zijn we helemaal klaar met de naam Ermelo.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Trots
De uitspraken van Tineke typeerden vanavond, woensdag 11 maart, de jolige, ontspannen en zelfs euforische sfeer in een stampvol Café de Hazeburg waar het het 25-jarige jubileum van Burg Bieren werd gevierd. Veel dankbaarheid liet Tineke ook blijken in haar toespraak.”We zijn trots op wat we hebben neergezet, want we hebben er hard voor moeten vechten. Dat hebben we bereikt omdat pa (Jan van Wilgenburg) en ik samen een team zijn, we vullen elkaar aan.” Jan van Wilgenburg zei eerder: “Ik zeg nooit zoveel, maar ik ben zo blij dat jullie er zijn!”

Verdriet
Een moment van verdriet was er ook. “Zelf zit ik bijna 18 jaar in het bedrijf”, zei Tineke, “want het waren papa en mama die Burg Bieren in 1995 zijn gestart. ‘Mama, wat had ik je er nu graag bij gewild’.” (Jeanette van Wilgenburg is in 2002 overleden aan de gevolgen van kanker, red.).

Cadeaus
Jan en Tineke werden overladen met cadeaus. Ludiek was het cadeau van hun personeel en een groep stamgasten. Het was de bedoeling Jan en Tineke een nieuwe stamtafel aan te bieden. Omdat deze nog niet klaar is werd een mini-exemplaar cadeau gedaan, beplakt met heel veel verschillende bierdopjes.

Bedankt!
Kees Keier van de woensdagmiddagclub op zijn beurt overhandigde Jan en Tineke een foto van de clubmensen. “We komen hier al 25 jaar en hebben altijd heel veel schik. Met dit aandenken willen wij jullie bedanken voor alle goede zorgen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen