Bea van Wijk haar Koping Flora Ermelo bestaat 50 jaar

Bea van Wijk met oud supermarkt-collega Willem Rustenburg tijdens haar 80ste verjaardag.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Vorig jaar 19 april vierde Bea van Wijk nog haar 80ste verjaardag met een drive through. Een hele lange stoet met versierde en toeterende auto’s, sommige passagiers zelfs feestelijk gekleed, feliciteerde haar. Vandaag, maandag 13 juni is het opnieuw een feestelijke dag voor Bea want dan bestaat Koping Flora, de bloemenzaak bij supermarkt Boni aan de Herderlaan, 50 jaar.

Haar winkel
Hoewel Bea op haar 65ste met pensioen ging en haar zoon Jaap van Wijk (60) huidige eigenaar is, is Koping Flora nog steeds een beetje ‘haar’ winkel. Want het was Bea die samen met haar man Joop van Wijk de bloemenzaak in 1972 startte bij supermarkt Boni, die overigens ook het 50-jarig jubileum viert.

Alle verbouwingen meegemaakt
In al die jaren heeft Bea van Wijk alle verbouwingen op de locatie aan de Herderlaan meegemaakt. Jarenlang na haar pensioen ging er bijna geen werkdag voorbij of ze was wel in de bloemenzaak te vinden. En als ze kans krijgt wipt ze nog steeds aan bij ‘haar’ bloemenzaak.

Supermarkt Koop-Inn
Huidige eigenaar Jaap van Wijk, met inmiddels zijn zoon Devinio als derde generatie in het bedrijf, vertelde eerder: “Destijds heette de supermarkt Koop-Inn, daar maakte mijn vader de naam Koping Flora van als naam voor hun bloemenzaak.” Bea en Joop werkten al die tijd samen in de bloemenzaak, tot het moment dat Joop helaas op 60-jarige leeftijd overleed. “Mijn moeder is toen doorgegaan met Koping Flora.”

De oudste bloemist
Volgens Jaap is Koping Flora met zijn 50 jaar de oudste bloemist van Ermelo. Dat moet gevierd worden vindt hij. Daarom gelden voor donderdag 16 juni, vrijdag 17 juni en zaterdag 18 juni de volgende acties:

  • dubbele spaarpunten met het Piggy spaarsysteem
  • een leuke attentie voor iedere betalende klant

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen