Bea van Wijk van Koping Flora Ermelo viert 80e verjaardag met drive through

Bea van Wijk viert blaast vandaag, maandag 19 april, 80 kaarsjes uit. Een hele lange rij met versierde en toeterende auto’s, sommige passagiers zelfs feestelijk gekleed, vierde het heuglijke feit met haar mee met een drive through voor haar woning. Vanwege de lockdown maatregelen om het coronavirus eronder te krijgen, is immers een groots gevierde receptie nog niet mogelijk.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Koping Flora gestaart met man Joop
Wat was het druk voor de deur van de woning van mevrouw van Wijk. Want wie kent haar niet? Zij is vooral bekend van Koping Flora, de bloemenzaak bij supermarkt Boni aan de Herderlaan. Samen met haar man Joop startte zij de bloemenzaak in 1972.

Naar supermarkt Koop-Inn
Huidige eigenaar Jaap van Wijk (59) vertelde: “Destijds heette de supermarkt Koop-Inn, daar maakte mijn vader de naam Koping Flora van als naam voor hun bloemenzaak.” Bea en Joop werkten al die tijd samen in de bloemenzaak, tot het moment dat Joop helaas op 60-jarige leeftijd overleed. “Mijn moeder is toen doorgegaan met Koping Flora.”

Met pensioen
Halverwege de jaren 80 kwam huidige eigenaar Jaap van Wijk in de bloemenzaak. Daarnaast heeft zijn jongere broer Ronald ook nog een aantal jaren meegedraaid. In al die jaren heeft Bea van Wijk alle verbouwingen op de locatie van de Herderlaan meegemaakt. Toen ze 65 jaar werd ging ze met pensioen. Jarenlang na haar pensioen echter ging er bijna geen werkdag voorbij of ze was wel in de bloemenzaak te vinden. En als ze kans krijgt wipt ze nog steeds aan bij ‘haar’ bloemenzaak.

Ontroerd
Bea van Wijk toonde zich zichtbaar ontroerd door alle aandacht van familie, vrienden, kennissen en ex- en oud collega’s. Vanmiddag werd zij bovendien verrast door E & H Hairline uit Putten voor een schoonheidsbehandeling en een prachtige kapsel. Jaap van Wijk genoot er erg van zijn moeder zo te zien genieten. “Die slaapt vannacht niet”, grijnsde hij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen