Organisatie Koningsnacht en -dag op ’t Weitje: ‘Trek je oranje outfit aan en kom op tijd!’

Koningsnacht in 2019.
Foto: archief

“Trek je oranje outfit aan en kom op tijd!” Dit tipt de organisatie Feest in Ermelo die de Koningsnacht op dinsdagavond 26 april op ’t Weitje verzorgt én Koningsdag op woensdag 27 april. Want na 2 jaar van afwezigheid door corona kan er weer volop gefeest worden. 

Feest in Ermelo is een initiatief van buren Café De Molenaer, Café De Veluwe, de Dorpskamer en Restaurant Van Sprang.

Koningsnacht uitverkocht
Hoeveel zin mensen weer in een groot evenement hebben getuigt de kaartverkoop voor Koningsnacht van. De kaarten waren namelijk in een mum van tijd uitverkocht. Net als de laatste keer in 2019 is het feest met ‘Ouwe Lullen’ muziek bedoeld voor de veel oudere jongeren. Daar had de jeugd die massaal op Koningsnacht afkwam, toen geen boodschap aan. Het gros ging stuk voor stuk compleet los op de hits van pakweg 20, 30 á 40 jaar terug.

Spraakmakende acts
Ook dit jaar heeft de organisatie spraakmakende acts op het programma voor Koningsnacht staan. Het gaat zegt mede-organisator Marco van Dijk van Café De Molenaer, om een Caraibische discoband om helemaal in de sfeer te komen, terug naar de seventies met Abba-Fever en dansen op de muziek van het succesvolle 90s duo T-Spoon. Wie een kaartje heeft kunnen bemachtigen adviseert Marco op tijd te komen. “We beginnen namelijk om 17.30 uur en om 23.00 uur is het klaar.”

Koningsdag
Op Koningsdag start het feest om 11.00 uur op ’t Weitje. De toegang is de hele dag gratis. Van 11.30 uur is ’t Weitje het feestterrein voor de kinderen. Zo valt er onder meer te smullen van een gratis pannenkoek van ’t Jagersnest, kunnen kinderen worden geschminkt en VDB-mascotte Bally de Wasbeer de hand schudden of met hem op de foto. Bovendien zijn er springkussens voor de allerkleinsten en een 50 meter lange stormbaan voor de wat grotere kinderen. Puur vermaak staat de kinderen te wachten met de Telekids Disco Show. De Telekids Discoshow is een interactieve, twee uur durende, show waarin zang, dans, kennis en quiz op swingende wijze samenkomen. Succes gegarandeerd, zo belooft Marco.

Feestgedruis
Aansluitend barst het feestgedruis los voor de volwassen, met onder meer optredens van Henk Dissel, John West, het Feestteam en Pascal Redeker. Er is volop eten en drinken te koop. Zo serveert de snackwagen patat en snacks en wordt op de barbecue kipsaté tot broodje hamburger bereid. Het betaalmiddel zullen de welbekende muntjes zijn, verkrijgbaar aan de kassa’s bij de ingang van ’t Weitje. “Kom op tijd als je weer zin hebt in een feestje, gezelligheid en een hapje en een drankje”, aldus Marco.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen