Jubilerende Aartje van Looijengoed: ‘Werken bij ’t Zomernest Ermelo verveelt nooit’

Aartje van Looijengoed (42) vierde vanmiddag, zaterdag 2 april, het 15-jarig jubileum bij bar/cafetaria/eetcafé ’t Zomernest aan de Julianalaan 123. “Werken bij ’t Zomernest verveelt nooit”, zei een lachende Aartje die zich opnieuw in de armen liet sluiten, feliciteren en een bos bloemen in de handen kreeg gedrukt. Want eigenaresse Kristiana Gederte had als verrassing voor Aartje een jubileumfeestje voor haar op touw gezet.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Nattigheid
Aartje voelde echter nattigheid. “Ik moest vandaag namelijk wel op een hele rare tijd beginnen; om half een, terwijl ik anders altijd om half elf moet beginnen.” Toen ze eenmaal bij ’t Zomernest arriveerde jubelden de ballonnen buiten op het terras haar al tegemoet. Het cadeau dat Aartje kreeg van Kristiana en de rest van haar fans, was wel een complete verrassing.

Drie dagen feest
Samen met haar man Henk gaat zij namelijk in september drie dagen naar Zandvoort wanneer de Formule 1 races plaatsvinden. “Drie dagen op het circuit!”, zei een verraste Aartje, “wat een leuk cadeau. Alleen al om die hele sfeer mee te maken. Dat wordt drie dagen feest!”

Erg leuk
Kristiana gunt het Aartje als geen ander. Ze kunnen lezen en schrijven met elkaar. “We hoeven elkaar alleen maar aan te kijken om te weten wat de ander bedoelt. Als je daar twee van hebt, dan heb je bij wijze van spreken geen personeel meer nodig.” Tamara en Maria: “De klanten vinden Aartje ook erg leuk. Zij zorgt ervoor dat iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt. Ook is er tijd voor een goed gesprek aan de bar wanneer het niet te druk is.”

Vol gas patat bakken
Aartje staat altijd achter de bar; in tijden van corona viel dat niet altijd mee met de lockdowns. “Dat was erg heftig, al heb ik er geen dag minder om gewerkt. De periodes dat de bar gesloten was stond ik dan in de keuken; samen met Kristiana vol gas patat bakken. Wat hadden we het daar druk mee. Maar ik was blij dat ik toen alles weer normaal werd, weer achter de bar mocht staan. In ‘voor’ werken ben ik beter dan in ‘achter’ werken. Het voelde dan ook als thuiskomen.”

Parttime
Vijftien jaar terug maakte Aartje de overstap van Bakkerij van Dongen naar ’t Zomernest, vertelde Aartje toen ze in 2017 haar 10-jarig jubileum vierde  “Ik kwam er wel eens, en toen vroeg de toenmalige eigenaar of ik bij hem kwam werken. Tot de geboorte van Noa heb ik fulltime gewerkt bij ’t Zomernest, daarna parttime. Wat prima gaat met de kinderen. Want als Henk thuiskomt ga ik werken, zodat Nora en Lynn nooit naar de opvang hoeven.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen