Aartje van Looijengoed viert 10-jarig jubileum bij ’t Zomernest Ermelo

Aartje van Looijengoed (37) werkt 10 jaar bij bar/cafetaria/eetcafé ’t Zomernest aan de Julianalaan 123. Dat heeft ze vanavond, vrijdag 31 maart, geweten. Hoewel ze ‘gewoon’ moest werken, hadden collega’s, familie en vaste klanten een feestje op touw gezet in de vrolijk versierde bar.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Sneeuwwitje-kamer
Aartje was er verlegen van, want ze werd ook nog eens verrast met de meest prachtige cadeaus. Van Kristiana Gederte, eigenaar van ’t Zomernest, kreeg ze zelfs een tweedaags arrangement naar de Efteling, waar ze samen met haar gezin; dochters Noa (6) en Lynn (1) en partner Henk Klaassen, overnacht in de Sneeuwwitje-kamer. Een erg leuke verrassing vond Aartje, ook voor haar dochters “We gaan wel één keer per jaar op vakantie, maar nooit zo eens even er tussenuit. Bovendien ben ik in geen 100 jaar naar de Efteling geweest, dus de kinderen ook niet.”

Overstap
Tien jaar terug maakte Aartje de overstap van Bakkerij van Dongen naar ’t Zomernest. “Ik kwam er wel eens, en toen vroeg de toenmalige eigenaar of ik bij hem kwam werken. Tot de geboorte van Noa heb ik fulltime gewerkt bij ’t Zomernest, daarna parttime, zo’n 10 uur per week. Wat prima gaat met de kinderen. Want als Henk thuiskomt ga ik werken, zodat Nora en Lynn nooit naar de opvang hoeven.”

Hulplijn
Toen Kristiana 6 jaar terug ’t Zomernest overnam moesten ze eerst wel aan elkaar wennen, gaven ze beide eerlijk toe. “Maar we werken nu al jaren echt goed samen. Kristiana en ik kunnen ook alles tegen elkaar zeggen, ook als iets niet zo goed gaat. Dat is zó fijn.” Kristiana: “Aartje is een geweldige meid met heel veel ervaring. Ze doet ook alles.” Waarop Aartje grijnsde: “Ik maak de WC schoon tot een biertje tappen, het maakt mij niet uit.” Kristiana: “Aartje is daarnaast ook een soort van hulplijn voor mij bij calamiteiten, als ik er niet ben. Ze woont hier namelijk vlak in de buurt.”

Tafelen bij Van Sprang
Haar collega’s Ellen, Simone, Emily en Romy deden Aartje overigens ook een smakelijke verrassing cadeau. Komende zondag gaan ze met zijn allen uitgebreid tafelen bij het onlangs geopende Restaurant Van Sprang. “Zó leuk omdat ik dat ik al heel graag wilde, maar Van Sprang was steeds volgeboekt.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen