IJsbaan op ’t Weitje in Ermelo opnieuw afgelast om coronamaatregelen

Jammer genoeg opnieuw geen ijsbaan op 't Weitje.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Het bestuur van de Stichting IJs in Ermelo heeft, in overleg met de gemeente Ermelo, helaas het besluit moeten nemen om de ijsbaan op ’t Weitje deze winter te annuleren. Reden is de onzekere situatie betreffende de coronamaatregelen en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij voelen richting bezoekers, vrijwilligers en sponsoren.

Volgende week zou begonnen worden met het opbouwen van de ijsbaan en vanaf 1 december t/m 8 januari kon jong en oud schaatsen op de kunstijsbaan op ‘t Weitje.

Dit bericht Ronnie Regeling van het bestuur van Stichting IJs in Ermelo.

‘Ontzettend zuur’
Regeling licht toe: “Als bestuur waren we er helemaal klaar voor en vinden we het ontzettend zuur dat het voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan. Zeker voor de kinderen vinden we het ontzettend jammer, wat genoten ze de vorige keer van het ijs. Ook nu waren er maar liefst 2500 kinderen die zouden komen schoolschaatsen.”

Niet verstandig
Het bestuur echter wil zijn verantwoordelijkheid nemen en vindt het in het licht van de hoge besmettingscijfers en de onzekerheid rond de maatregelen niet verstandig om het evenement door te laten gaan.

‘Iedereen bedankt!”
Regeling: “We hebben gekeken naar verschillende alternatieven om het toch door te laten gaan, maar uiteindelijk hebben we als bestuur, in goed overleg met de gemeente, moeten vaststellen dat we het niet verantwoord vinden om het door te laten gaan. We bedanken een ieder die zich heeft ingezet in de voorbereiding om het evenement mogelijk te maken en de bedrijven die toegezegd hadden om de ijsbaan te sponsoren. Wij hopen van harte dat er volgend jaar weer een ijsbaan kan worden gehouden.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden