Inloopavond ijsbaan Ermelo gemist? Je kan nog steeds vrijwilliger worden

Foto: Grietje-Akke de Haas

Vanavond, donderdag 28 oktober, vond de inloopavond plaats om vrijwilligers te werven voor de ijsbaan op ’t Weitje. Veelvoudig werd de digitale agenda erbij gepakt en druk gepend op de lijsten waar de dagdelen met taken schematisch waren weergegeven. Heb je deze inloopavond gemist? Geen nood, je kan nog steeds vrijwilliger worden en kiezen voor een winters leuke vrijwilligersjob.

Even wennen
Eerlijk is eerlijk, het is voor veel mensen weer even wennen tijdens zo’n lange periode van corona die ons leven ontregelt, dat er wel veel meer kan en mag. Maar nog steeds blijft het spannend met de fors stijgende coronacijfers, met komende dinsdag een persconferentie met wie weet wat voor beperkende maatregelen er zullen worden aangekondigd.

Schaatskoorts loopt op
Toch liep de de schaatskoorts al op vanavond in Het Pakhuis waar de inloopavond plaatsvond. Want de sfeer van de zeer succesvolle editie in 2019 riep al kletsende zulke fijne herinneringen op, dat er spontaan weer een dagdeel werd ingevuld voor een vrijwilligerstaak om de ijspret voor Ermelo mogelijk te maken.

Nieuwe uitdaging
Jan Urbach die onderhand al veel vrijwilligerswerk bij onder meer de Oranjevereniging Ermelo heeft gedaan, glunderde en wreef zich in zijn handen bij het vooruitzicht de handen uit de mouwen te steken voor de ijsbaan. Helemaal doordat het hem de kans gaf een de opleiding tot ijsmeester te volgen, samen met Weijert Krijt. Kortom een nieuwe uitdaging in zijn lange loopbaan als vrijwilliger.

Met 108 teams compleet uitverkocht!
Jan-Carel Schepenaar, voorzitter van Stichting ‘IJs in Ermelo’, zei dat de voorbereidingen voor de ijsbaan inmiddels goed op koers liggen. Zo is er een aanvraag gedaan bij Chr. College Groevenbeek voor de vrijwillige inzet van de leerlingen die daarmee hun maatschappelijke stage vervullen. “Dit is ons de vorige keer super goed bevallen. Vooral omdat we de jongeren koppelden met oudere vrijwilligers.” Ook de de aanmeldingen voor de Balde’s Banden Service Curling Competitie overtreft alle verwachtingen. “De eerste editie hadden we 74 teams, nu zijn we met 108 teams al compleet uitverkocht!”

Meld je aan!
Heb jij belangstelling om vrijwilliger te zijn van het leukste avontuur in de winter? Ga dan voor informatie naar: ijsinermelo/vrijwilligers/ en meld je aan! je inzet wordt beloond met een uitnodiging voor het ‘Smeltfeest’.

De dagdelen waarvoor kan worden ingeschreven zijn:

  • Van 9.00 – 13.00 uur
  • Van 13.00 – 18.00 uur
  • Van 18.00 – 22.00 uur

De taken zijn:

  • Schaatsenverhuur/kassawerkzaamheden/algemene taken
  • De QR code van bezoekers controleren die het horecagedeelte bezoeken, (dit is afhankelijk van de dan geldende maatregelen)
  • Controle op toegangskaarten
  • EHBO-ers om de meewerkende organisatie te ondersteunen
  • Handige mensen die Ronald en Karin Pul van het bedrijf Partyverhuur Ermelo aan de Harderwijkerweg helpen bij de opbouw en het afbreken van de ijsbaan. De opbouw is van 22/11 – 1/12, het afbreken van 10/1 – 14/1

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden