DansFabriek S.I.L.K. Ermelo is klaar voor een nieuw dansseizoen

Foto: Grietje-Akke de Haas

Middenin de coronacrisis DansFabriek S.I.L.K. (DFS) in Ermelo overnemen, ga er maar aanstaan. Nieuwbakken eigenaresse Marlous Janssen (26) had er evenwel zo veel vertrouwen in, dat ze de stap durfde te maken. Met de start van het nieuwe dansseizoen is zij van plan van de nu 11-jarige DFS háár dansschool te maken.

Een soort van proeftijd
Marlous nam DFS op 1 april dit jaar officieel over van Renate Goossensen die naar Frankrijk is geëmigreerd. Marlous: “De eerste drie maanden heb ik ervaren als een soort van proeftijd, ook omdat Renate nog een tijdje meedraaide om mij in te werken. Ook moest de dansschool toen nog veel rekening houden met de coronamaatregelen. Zo waren de sportzalen gesloten, en hebben we voor zo ver dit voor de leden mogelijk was, in het bos de danslessen gehouden. Nu met de start van het nieuwe seizoen en we weer de sportzalen in mogen, gaat het echt mijn dansschool worden.”

Dansvoorstelling
Deze week zijn alle danslessen van start gegaan. Ondertussen broedt Marlous al op het organiseren van een dansvoorstelling die eind januari 2022 gaat plaatsvinden. Want Marlous gunt al haar leden hun moment om te kunnen schitteren in hun eigen dansshow. “Bovendien wordt het mijn eerste eigen show, spannend”, glundert ze.

Minimaal twee keer
In de dansvoorstelling wil Marlous met dans uitdrukking geven aan twee soorten tegengestelde gevoelens: het gemis van iets en wat is er wel. Marlous: “Met de voorstelling wil ik in dans vertalen dat je op verschillende manieren naar iets kan kijken. Mensen missen naar hun idee van alles, maar je kunt ook kijken naar waar je wel gelukkig mee bent.” Alle leden van de dansgroepen dansen mee en treden minimaal twee keer op tijdens de voorstelling.

Circuittraining
Naast de verschillende danslessen geeft Marlous ook sportles voor belangstellenden vanaf 18 jaar. Dit vindt plaats in de sportzaal van de Margrietschool aan de Hamburgerweg 141, op dinsdag van 19.30 – 20.30 uur. Het gaat om een circuittraining waarbij het hele lichaam wordt getraind. “Geen les is het zelfde, de training is wat dat betreft heel afwisselend.”

Mooie uitdaging
Een mooie uitdaging is daarnaast dat Marlous door Interactie Sportbedrijf Ermelo is uitgenodigd om het nieuwe schoolseizoen op 10 basisscholen namens DFS dansles te komen geven. De details moeten nog worden uitgewerkt, maar het zal waarschijnlijk gaan om een reeks van 6 lessen.

Onderstaand het lesrooster en de sportlocaties waar DFS danst

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden