Warme belangstelling voor Molen De Koe in Ermelo van Vereniging De Hollandsche Molen

Het bestuur, de molenaars en de vrijwilligers van Molen De Koe werden vandaag vereerd met hoog bezoek. Voorzitter Nico Papineau Salm van Vereniging De Hollandsche Molen bezocht namelijk Ermelo’s grote trots.

Met fotoserie door Grietje-Akke de Haas.

Aandacht en noodzaak
Het bezoek van de voorzitter van De Hollandsche Molen die zich inzet  voor het voortbestaan, malend en draaiend houden van de wind- en watermolens van Nederland, vond plaats in het kader van het 100-jarig bestaan van de vereniging in 2023. In aanloop naar het jubileum gaat Nico Papineau Salm per trein en fiets 100 molens bezoeken. Op deze manier vraagt hij aandacht voor het belang van de molens en de noodzaak voor een goed molenbehoud.

Oprechte belangstelling
Met een klein notitieblokje en een pen kon het bestuur, de molenaars en de vrijwilligers rekenen op zijn warme en oprechte belangstelling. Zo luisterde Nico Papineau Salm geïnteresseerd naar een stukje geschiedenis van Molen De Koe, zoals de brand die de molen trof en het feit dat de molen voor de wederopbouw diende als discotheek Besi-Mill. Maar ook over de staat van Molen De Koe en het onderhoud stelde hij veel vragen. Bovendien liet hij zich de cakes van Molen De Koe goed smaken.

Applausje voor jullie zelf
Heel erg onder de indruk was Nico Papineau Salm van het legertje vrijwilligers. “Mooi dat jullie dit allemaal doen voor de molen, mijn complimenten, een applausje voor jullie zelf.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden