Onthulling bouwbord: bouw nieuwbouwwijkje CPO in Vogelvlucht in Horst van start

Heel veel blijde gezichten vanmiddag, woensdag 21 juli, want wethouder Laurens Klappe onthulde het bouwbord dat officieel de bouw inluidt van nieuwbouwwijkje CPO in Vogelvlucht in Horst. Ofwel 34 gloednieuwe woningen aan het Rodeschuurderwegje, vlakbij buurthuis Ons Huis en De Goede Herderschool. Deze memorabele mijlpaal werd gevierd met een hapje en een drankje.

Van Panhuis Bouw uit Ermelo gaat het wijkje bouwen. Na afronding van de voorbereidende werkzaamheden gaat na de zomervakantie ‘écht’ de schop de grond in. Het streven is dat de nieuwe bewoners kerst 2022 in hun nieuwe stulp kunnen vieren. 

Met fotoserie door Grietje-Akke de Haas.

Emotioneel én blij
Initiatiefnemer van CPO in Vogelvlucht Erwin van der Berg, zei bij de onthulling van het bouwbord er emotioneel van te zijn én erg blij. “Een waanzinnig mooi moment, want hier hebben we met zijn allen 4 jaar lang heel hard voor gewerkt.” Hij bedankte dan ook van harte alle betrokkenen, zoals Erik Verhoef van Veluwse Architecten in Ermelo, die ze in het jarenlang durende proces adviseerde en heeft bijgestaan.

Veel lof
Daarnaast uitte Erwin veel lof aan het adres van de familie Wagtendonk die hun grond beschikbaar stelde voor het nieuwbouwwijkje, als ook Van Panhuis Bouw die geweldig wist te schakelen. Ook bedankte Erwin uit de grond van zijn hart de raadsleden, medewerkers van de Provincie Gelderland en wethouder Laurens Klappe.

Hobbel na hobbel
Hobbel na hobbel was er namelijk te nemen bij het realiseren van CPO in Vogelvlucht in Horst. Echt hoopvol zag het eruit toen de gemeenteraad in 2018 met een motie unaniem de opdracht gaf aan het college, de weg proberen vrij te maken voor CPO in Vogelvlucht Ermelo, voor de locatie Wagtendonk aan het Rodeschuurderwegje in buurtschap Horst. In juli 2018 dreigde het initiatief namelijk te stranden bij het nieuwe college op basis van de huidige regelgeving in het buitengebied.

Definitief groen licht
Hoewel er nog problemen rezen om de nodige sloopmeters te vinden om het nieuwbouwwijkje te mogen bouwen, en het initiatief stuitte op bezwaren uit de omgeving, werden ook deze hobbels geslecht. Uiteindelijk gaf de gemeenteraad van Ermelo in december 2020 definitief groen licht voor het initiatief CPO in Vogelvlucht.

Voorbeeld voor andere jongeren
Wethouder Laurens Klappe roemde het initiatief CPO in Vogelvlucht. “Jullie zijn een voorbeeld voor andere jongeren door het in deze markt op deze manier te doen. Het is dan ook een initiatief waar we als gemeente heel graag aan mee wilden werken.”

Terug op de buurt
Jantina van Wilgenburg die er als starter ook een huis heeft gekocht, glunderde: “Hiermee kom ik weer een beetje op de buurt wonen, want ik ben in Telgt geboren aan de Riebroekseweg.” Ze wijst naar de Goede Herderschool: “Daar ben ik vroeger zelfs nog naar schoolgegaan.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden