De Dorpswerkplaats deelt oppeppertje uit aan winkeliers in de Stationsstraat Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

De winkeliers/ondernemers in hartje Ermelo aan de Stationsstraat, hebben het erg pittig met de maatregelen van de lockdown. “Ga er maar aan staan”, leeft Evelien van den Hazel met ze mee.

Moeilijk
Ze beseft dat ze weinig aan de situatie kan veranderen. Wat haar een machteloos en ontevreden gevoel geeft. “Ik loop bijna dagelijks door het dorp”, vertelt Evelien die als cliëntenbegeleidster werkt bij De Dorpswerkplaats aan Stationsstraat 75a in Ermelo, “en als je dan de verhalen hoort! De ondernemers hebben het moeilijk, ondanks de steunpakketten en financiële regelingen. Want deze helpen de ondernemers bij lange na niet om door deze lastige tijd heen te komen.”

Geraakt
Hoe zou ze, dacht Evelien bij zichzelf, de ondernemers kunnen opbeuren. Samen met de deelnemers van De Dorpswerkplaats en De Dorpskookplaats, locaties voor dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB), broedde ze op een plan hoe de ondernemers even een fijn moment te kunnen bezorgen, een manier van medeleven om te laten weten dat ze geraakt zijn door wat de ondernemers meemaken. “Gewoon”, meent Evelien oprecht, “ze een warm gevoel geven en een glimlach ontlokken.”

Oppeppertje
Dat gaat hoopt zij en de deelnemers, volgende week gebeuren met het zogenaamde ‘oppeppertje’. Met zijn allen zijn ze druk aan het kokkerellen geweest, knippen, plakken, kleuren, schrijven én inpakken. Het resultaat mag er zijn. Keurig verpakt in doorzichtig folie met een fleurig kaartje met opbeurende woorden, wachten lekkere bonbons en 2 potjes met jam ongeduldig om hun warme boodschap over te brengen.

Persoonlijk langsbrengen
Evelien, de deelnemers en stagiaires maakten maar liefst 100 oppeppertjes. Volgende week, vanaf maandag 1 maart, gaan ze de oppeppertjes persoonlijk langsbrengen bij de ondernemers. “Is een ondernemer de eerste keer niet aanwezig, dan komen we nog een keer. Missen we de ondernemer dan opnieuw, dan mag hij of zij het oppeppertje die week erop bij ons afhalen bij De Dorpswerkplaats”, aldus Evelien.

Terugblik

De Dorpswerkplaats
De Dorpswerkplaats aan de Stationsstraat 75a in Ermelo startte in april 2016 met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

De Dorpsmoestuin
In 2017 kwam daar De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas.

De Dorpskookplaats
Op 1 september 2018 opende Daniëlle Terpstra De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, het pand boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Bij deze nieuwe vorm van dagbesteding wordt onder begeleiding gezond en verantwoord gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

Voor alle informatie:

www.dedorpswerkplaats.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden