Nieuw bij De Dorpswerkplaats in Ermelo: naschoolse dagbesteding mét een warme maaltijd

Naschoolse dagbesteding in een gezellige en huiselijke sfeer.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Met ingang van januari 2021 biedt De Dorpswerkplaats aan Stationsstraat 75a in Ermelo (naast de Rabobank), op de maandagen van 15.00 tot 19.00 uur naschoolse dagbesteding mét een warme maaltijd aan voor kinderen vanaf 4 jaar. Heeft u als ouder/verzorger of zorginstelling een kind met een indicatie, of denkt u dat uw kind hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met De Dorpswerkplaats via E-mail: [email protected] of telefonisch: 06 1913 3806 (op werkdagen van van 9.00 tot 17.00 uur).

In vertrouwde handen
Hoe leuk is het menen directeur Daniëlle Terpstra en cliëntenbegeleidster Evelien van den Hazel, om met dit vernieuwende concept de kinderen na school in een huiselijke setting op te vangen en af te sluiten met een warme maaltijd. Een fijn uitje voor de kinderen om naar uit te kijken, maar ook voor de ouders/verzorgers die een paar uurtjes de handen vrij hebben in de wetenschap de kinderen in vertrouwde handen achter te laten.

Hup naar bed
Ook Evelien heeft er zin in. “Ik vind het namelijk erg tof om met kinderen te werken. Ik stel me zo voor de kinderen hier te ontvangen met thee, limonade en een koekje erbij, en laat ze maar vertellen hoe hun dag is geweest. Misschien hebben ze nog huiswerk te doen, wat hier ook in alle rust kan worden gedaan. Gezellig maken we het ook met elkaar, wat de kinderen maar willen. Een spelletje doen of knutselen bijvoorbeeld, of stoeien en dansen, of gewoon lekker ontspannen. Vervolgens sluiten we af met een warme maaltijd. Als de ouders/verzorgers de kinderen daarna ophalen kunnen ze thuis zo de pyjama aan, hun belevenissen vertellen en hup naar bed.”

Volop kansen
Ook voor hun cliënten van dagbesteding De Dorpskookplaats, een onderdeel van De Dorpswerkplaats, zien Daniëlle en Evelien volop kansen. “Zij bereidden hier namelijk de warme maaltijd. En als de kinderen willen mogen ze meehelpen. Bovendien hebben wij ook cliënten die graag bij willen springen omdat hun avonden thuis in hun eentje vaak lang zijn.”

Kleinschalig
Kinderen die voor naschoolse dagbesteding mét een warme maaltijd in aanmerking kunnen komen zijn kinderen met gedragsproblematiek, een stoornis in het autistisch spectrum, een visuele beperking tot een lichamelijke beperking. De naschoolse dagbesteding is met een maximum van 6 kinderen kleinschalig.

Terugblik

De Dorpswerkplaats
De Dorpswerkplaats aan de Stationsstraat 75a in Ermelo startte in april 2016 met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

De Dorpsmoestuin
In 2017 kwam daar De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas.

De Dorpskookplaats
Op 1 september 2018 opende Daniëlle Terpstra De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, het pand boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Bij deze nieuwe vorm van dagbesteding wordt onder begeleiding gezond en verantwoord gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

De Stadswerkplaats
Op 31 augustus 2019 is de kleinschalige creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) De Stadswerkplaats geopend aan de Donkerstraat 16 in Harderwijk.

Voor alle informatie:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden