Nieuwe bewoners De Driesprong Ermelo prijzen vakmanschap van Van de Kolk Bouw

Helen en Marc Geurtsen.
Helen en Marc Geurtsen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Helen (51) en Marc (50) Geurtsen zijn erg tevreden over Van de Kolk Bouw die de bouw van hun vrijstaande woning in nieuwbouwproject De Driesprong in Ermelo voor zijn rekening nam. “Van de Kolk staat bekend als een solide en degelijk bouwbedrijf. Dat is inderdaad zo, hebben wij ervaren. Van de Kolk is een betrouwbare partner. Ze zeggen wat ze doen, en doen wat ze zeggen. Bovendien is de woning kwalitatief hoogwaardig afgewerkt.”

Nieuwbouwproject De Driesprong ligt in het gebied tussen de Hamburgerweg, Van Strijlandweg en de Oude Telgterweg. In opdracht van Bemog Projectontwikkeling bouwde Van de Kolk in het gebied 47 zeer duurzame, energiezuinige en gasloze koopwoningen. Voor Van de Kolk was de bouw van deze 47 koopwoningen het eerste gasloze project op zo’n grote schaal. Eind juni dit jaar zijn de laatste drie woningen opgeleverd, waaronder de vrijstaande woning van Helen en Marc. Zij wonen er sinds 12 augustus, samen met hun 16-jarige zoon en hun dochter van 15 jaar oud.

Door Grietje-Akke de Haas.

Erg mooie woning
We zitten samen aan de robuuste houten tafel in de prachtig ingerichte woonkeuken met uitzicht op de weg. In het oorspronkelijke ontwerp vertellen Helen en Marc, bevond de woonkeuken zich aan de andere kant van het huis, met uitzicht op de achtertuin. “Qua ontwerp vonden we het een erg mooie woning. Maar wilden wij er met nog meer plezier in wonen, dan zagen we de indeling op de begane grond, gezien het uitzicht, de tuin en de avondzon liever gespiegeld.” Dit bleek geen enkel probleem op te leveren. Zo ruilden de grote raampartijen aan de oostkant van het huis van plaats met de voordeur die aan de westkant was ingetekend.

Flexibel
Ook andere aanpassingen die de woning echt tot het droomhuis van Helen en Marc hebben gemaakt, verliepen heel soepel. Zo werd er onder meer een uitbouw, tuindeuren en een extra slaapkamer op de zolder gerealiseerd. “Ging het om aanpassingen die onder meerwerk vielen, dan kreeg je een nieuwe offerte. Zodra je deze had geaccordeerd werden de werkzaamheden uitgevoerd. Wat dat betreft stelde Van de Kolk, waar ze maar konden, zich erg flexibel op en was de communicatie transparant. Wij vonden het echt hele fijne mensen om mee te werken.”

Alles kwam samen
Voor het gezin naar De Driesprong verhuisde woonden ze in wijk Ermelo-West. “We groeiden daar een beetje uit ons huis, want onze kinderen worden ook groter.” De centrale ligging van nieuwbouwproject De Driesprong, de vrijstaande koopwoning waar hun oog op was gevallen én het duurzaamheidsaspect van het nieuwe wijkje spraken Helen en Marc erg aan. “Het was op dat moment of alles samen kwam. Ook dat De Driesprong een duurzame wijk is vinden wij erg belangrijk. Het gaat immers om de toekomst van je kinderen en verdere generaties.”

Erg prettig
Zodra de koop van het huis was beklonken kwam vrijwel meteen Van de Kolk in beeld om Helen en Marc gedurende het bouwproces te begeleiden. “Wij kregen een vaste persoon als kopersbegeleider toegewezen. Dit was erg prettig. Zo ontvingen we elke maand de status van de voortgang van het project. Daarnaast mochten we altijd mailen of bellen met onze contactpersoon van Van de Kolk als we vragen hadden over de bouw van ons huis. Daarop werd altijd erg snel gereageerd. Ook als wij nog aanpassingen wilden doen tijdens de bouw, zoals het verplaatsen van stopcontacten en lichtpunten, waren ze erg flexibel.”

‘Onze hond vond het heerlijk’
Meedenken met de koper deed Van de Kolk ook. “Wij wilden bijvoorbeeld graag vloerverwarming op zolder vanwege de slaapkamer. Dit werd ons echter afgeraden. Het huis is namelijk zo goed geïsoleerd, dat het er echt warm genoeg is.” Over warm gesproken, hoe is het gezin Geurtsen de dagen van extreme hitte doorgekomen afgelopen zomer? Waar elders in huiskamers de temperatuur soms opliep tot 33 graden, was het bij Helen en Marc met een temperatuur van tussen de 23 en 24 graden aangenaam vertoeven.” Wat alles te maken heeft met de goed geïsoleerde woning en de warmtepomp die in de zomerperiode voor de benodigde verkoeling zorgt. “De vloer was gewoon koud, onze hond vond het heerlijk.” Bovendien is het gezin in de winterperiode verzekerd van een aangenaam verwarmde woning.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen