De Muzenhof Ermelo bedankt trouwe bezoekers voor de steun in coronatijd

Mirjam mantel en Martijn van Reeden in de Muzenhof.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Ook voor Vergader- en Partycentrum De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 in Ermelo is de coronacrisis een hele heftige periode. Vooral de maanden dat de Muzenhof op slot moest. “Je mist namelijk wel de inkomsten, terwijl de kosten voor de vaste lasten gewoon doorgaan”, vertellen vrijwilligers Mirjam Mantel en Martijn van Reeden, respectievelijk zakelijk leider en interim-voorzitter in het bestuur van Drumfanfare EDG.

‘Echt voor ons plezier’
Zo langzaam maar zeker start de Muzenhof weer op voor feesten en partijen voor grote of kleine gezelschappen tot bijeenkomsten van organisaties en verenigingen. Zo heeft de Muzenhof sinds vandaag, woensdag 2 september, sinds lange tijd weer een nazit na een uitvaart, coronaproof weliswaar. De Muzenhof is al sinds jaar en dag het verenigingsgebouw van Drumfanfare EDG, dat wordt beheerd door vrijwilligers. “Wij zijn een vereniging”, licht Mirjam toe, “en werken zonder oogstwinstmerk. Alles wat we aan winst maken wordt teruggestopt in het gebouw. Als vrijwilligers doen wij dit echt voor ons plezier en de vereniging, maar stralen wel zoveel mogelijk professionaliteit uit.”

‘Dit is niet waar!’
Mirjam en Martijn kunnen zich de bewuste zondag in maart toen werd aangekondigd dat onder meer de horeca de deuren moest sluiten, nog heel goed herinneren. “We zaten te kijken naar de persconferentie en zeiden: ‘Wat gebeurt hier? Dit is niet waar!’. Mirjam: “Het besluit heeft best wel veel pijn gedaan. Alles moest geannuleerd worden; feestjes en partijen tot  de wielertochten van de Veluwse Wieler Vereniging. En dat terwijl 2019 een heel goed jaar is geweest en we ook 2020 met veel vertrouwen tegemoet konden zien.” Achteraf bleven de deuren 2,5 maand dicht. “Bizar lang”, verzucht Mirjam.

Renteloze aandelen
Natuurlijk beraadden ook Mirjam en Martijn zich op acties om toch inkomsten te genereren om aan alle betalingsverplichtingen te voldoen. Dat bleek niet eenvoudig. Tot ze op het idee kwamen renteloze aandelen te verkopen aan hun trouwe bezoekers met het streven dit binnen 5 jaar terug te betalen. “We werden er helemaal warm van hoeveel respons we hebben gehad. Want binnen een maand hadden we 6000 euro binnen zodat we voorlopig uit de brand waren. Het geeft aan dat ze de Muzenhof als vereniging een heel warm hart toedragen. Er waren zelfs mensen die een bedrag doneerden. Daarom willen we iedereen hartelijk bedanken voor deze steun.”

Nieuwe look
Vooral Mirjam heeft in de periode dat de Muzenhof was gesloten niet stilgezeten. “Ik heb deze tijd gebruikt om het interieur van de Muzenhof een nieuwe look te geven.” Het ziet er inderdaad opgefrist en modern uit, waarbij de bordeauxrood- en crème/beige tinten hebben plaatsgemaakt voor groentinten gecombineerd met gebroken wit. Het draagt zelfs bij aan de erg gezellige en warme sfeer die de Muzenhof toch al zo speciaal maakt.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden