Plannen voor 18 huurappartementen aan de Dokter Holtropstraat in Ermelo

Op de locatie aan de Dokter Holtropstraat waar decennialang Baderie Ermelo was gevestigd worden 18 huurappartementen gebouwd. Het gaat om appartementen met een maandelijkse huur beneden de huurprijsgrens van € 737,14. 

Met fotoreeks.

Lastige plek om te ondernemen
Het perceel, omschrijft Ermelose ondernemer Sven Gravendeel, is afkomstig ‘uit de erfenis van Foppen Vastgoed’. Net als veel meer panden in het centrum van Ermelo werd ook dit perceel aangekocht door Gravendeel. Het werd hem al snel duidelijk dat het oude Baderie-pand met een winkeloppervlakte van 600 vierkante meter een lastige plek is om er te ondernemen. Vandaar de keuze voor woningbouw voor de doelgroep die staat te springen om een goedkoop huurappartement.

Veluwse Architecten
Voor het ontwerp van de appartementen nam Gravendeel Veluwse Architecten uit Ermelo in de arm. De uitdaging was om op de locatie een flink volume aan appartementen te ontwerpen die recht doet aan de omgeving, én binnen het bestemmingsplan past.

2 appartementsgebouwen
Daar is Veluwse Architecten met de eerste schetsontwerpen in geslaagd. De 18 appartementen worden verdeeld over 2 appartementsgebouwen die elk 3 verdiepingen tellen: begane grond, eerste en tweede verdieping. Het ene appartementsgebouw verrijst aan de Dokter Holtropstraat op de locatie van het oude Baderie-pand (10 appartementen).

Aanzicht vanaf Schoolpad
Het andere appartementsgebouw (8 appartementen) wordt erachter gebouwd. Dit appartementsgebouw is te zien vanaf het Schoolpad. Tussen het Schoolpad echter en de het appartementsgebouw ligt nog een groot stuk grond wat gebruikt gaat worden voor parkeren op eigen terrein door de toekomstige bewoners.

Gescheiden door patio
Beide gebouwen worden van elkaar gescheiden door een patio. Deze patio geeft tevens toegang tot de voordeur. Ook de galerijen bevinden zich aan deze binnenzijde.

45 en 65 vierkante meter
De bedoeling is dat de helft van de appartementen 45 vierkante meter gaat meten. Dat geeft ruimte aan een woonkamer met open keuken, 1 slaapkamer en een badkamer met toilet. De overige appartementen krijgen een oppervlakte van 65 vierkante meter, wat de mogelijkheid geeft van een extra slaapkamer en eventueel een apart toilet.

Start bouw voor de zomer
Inmiddels is de omgevingsvergunning voor de bouwplannen binnen. Binnenkort wil Gravendeel dan ook met de sloop van de opstallen starten. Het streven is voor de zomer van 2020 te beginnen met bouwen. De bouw gaat ongeveer een jaar duren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen