DIRECTION subsidieadviseurs in Ermelo creëert meer financiële ruimte voor uw bedrijf

DIRECTION subsidieadviseurs met tweede van rechts Peter Burgers.
Foto: DIRECTION subsidieadviseurs

Kan uw bedrijf extra financiële ruimte gebruiken om ambities te realiseren voor innovatieve projecten op het gebied van Life Sciences en Chemie, Industrie of ICT? Of wilt u met uw bedrijf investeren in energiebesparende of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Als één bedrijf de weg kan vinden in ‘de jungle’ van subsidies, dan is het wel DIRECTION subsidieadviseurs aan de Putterweg 5-B in Ermelo. Het meest recente innovatieve voorbeeld op het gebied van duurzaamheid is het Kroondomein, het nieuwe woonzorgcentrum van Zorggroep Noordwest-Veluwe met 76 zorgappartementen aan de Sparrenlaan in Ermelo. Dankzij de adviezen van DIRECTION en door de daarbij behorende subsidies te regelen, staat in Ermelo nu het eerste woonzorgcentrum van Nederland dat energieneutraal is.

“Maar dit verhaal houden we nog even onder de pet tot na de opening van Kroondomein”, lacht Peter Burgers, eigenaar van DIRECTION, jurist met technische affiniteit en meewerkend voorman binnen een team van professionals. Kroondomein houdt open huis op vrijdag 24 januari van 16.00 – 20.00 uur.

Sinds 1993
DIRECTION subsidieadviseurs is actief sinds 1993 en houdt sinds 2012 kantoor in De Kastanjeborg tegenover Het Weitje in Ermelo. Een zeer centraal gelegen plek om vanuit te opereren. “Als subsidieadviseurs werken wij namelijk door het hele land”, legt Burgers uit, met in de portefeuille onder meer gerenommeerde bedrijven als Stork, wereldwijd marktleider in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de industrie, en het Fokker Concern, eersteklas specialist in het ontwerp, de ontwikkeling en productie van lichtgewicht constructies, modules en landingsgestellen voor de luchtvaart- en defensie-industrie.   “Bovendien gebeurt er veel in onze eigen regio. Noem alleen al Regio Foodvalley, de daarbij aangesloten bedrijven zijn erg interessant voor ons.”

No cure no pay
Dichter in de buurt mag DIRECTION onder meer Reukema in Harderwijk tot haar klanten rekenen, als ook Havo b.v. in Ermelo -subsidie voor innovatie en zonnepanelen- tot Stella Fietsen in Nunspeet en Pridis in Nijkerk. In aanmerking komen voor subsidie is eerder van toepassing dan menig bedrijf denkt. Burgers: “Het spectrum aan subsidies is namelijk heel breed. Als DIRECTION subsidieadviseurs verdiepen wij ons in de ideeën van onze klanten om te bepalen of het project kansrijk genoeg is voor een succesvolle subsidieaanvraag. Wij schieten met scherp, niet met hagel. Kwaliteit staat voorop. Omdat we op deze manier werken, kunnen wij onze diensten op basis van no cure no pay aanbieden.”

Van ‘de grote jongens’ tot starters
Gedegen vakkennis en vasthoudendheid levert DIRECTION subsidieadviseurs erg tevreden klanten op. Klanten die variëren van ‘de grote jongens’, kleinere bedrijven tot startende ondernemingen in de technische branche als bijvoorbeeld in de ICT. Burgers benadrukt: “Wij regelen dus niet alleen subsidie voor laboratoria met specialisten in stofjassen die door een microscoop kijken, bij wijze van spreken. Het kan zelfs gaan om een nieuwe genetische variant van een plant of insect of een maatschepje voor kunstmatige babyvoeding. Als het maar gaat om de ontwikkeling van een technisch nieuw fysiek product of productieproces of technisch nieuwe programmatuur. Op het gebied van duurzaamheid valt te denken aan de investering in een nieuwbouwproject of grootschalige renovatie volgens de normen van een erkende beoordelingsmethode die de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepaalt, zoals BREEAM. Op dit moment werken wij aan de herinrichting van een koelsysteem voor een voedingsmiddelenbedrijf.”

Uitbesteden loont
Volgens Burgers is het de overheid er veel aan gelegen dat bedrijven gebruik maken van de bestaande subsidieregelingen. “Innovatie bijvoorbeeld is de pijler voor onze welvaart en economie.” Het aanvragen van de juiste subsidie uitbesteden aan DIRECTION subsidieadviseurs loont meent Burgers. “Het levert meer op dan dat het bedrijf het zelf doet.” De procedure voor het aanvragen van subsidie valt namelijk nog niet altijd mee.

De juiste toon
Zo kent DIRECTION subsidieadviseurs het jargon van de overheid en weet zij de juiste toon aan te slaan in de subsidieaanvraag. Op verhalende wijze die ook nog leuk leest, moet worden beschreven waarom een bedrijf voor de subsidie in aanmerking meent te komen. Burgers: “De kunst is de aanvraag zo helder en krachtig te formuleren dat de beoordelend ambtenaar alle pijlers voor de subsidie in het project herkent en vervolgens niet anders kan dan overgaan tot toekenning van de aangevraagde subsidie. Neem bijvoorbeeld de WBSO-regeling (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Jaarlijks worden er 25.000 aanvragen gedaan. Zulke dossiers moeten wel interessant zijn om te lezen. Een ambtenaar moet echt bij zichzelf denken: ‘Dat is nog eens technisch innovatief!’.”

Van A tot Z
DIRECTION subsidieadviseurs verzorgt het subsidietraject van A tot Z. Dat betreft de subsidieaanvraag en de administratie die daar mee gemoeid is, zoals het indienen van declaraties tot het schrijven van een eindverslag. “Ons streven is bovendien een langdurige relatie aan te gaan met de klant, zodat we voortdurend kunnen checken of deze voor een bepaalde subsidie in aanmerking komt”, aldus Burgers.

Bent u druk met R&D of duurzaamheid? DIRECTION nodigt u van harte uit om het dan eens over subsidie te hebben.

Voor alle informatie:

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden