Verrassingsfeest voor nieuwe kroegbaas van Café de Veluwe Ermelo

Een bomvol Café de Veluwe op vrijdagavond 10 januari, dat zich had verschanst aan weerszijden van de ingang, in afwachting van Koen d’Aulnis, sinds 1-1-2020 de nieuwe kroegbaas. Die reageerde bij binnenkomst verbijsterd op het verrassingsfeest georganiseerd door zijn grote club van vrienden. “Ik dacht dat ik om negen uur gewoon aan het werk zou gaan. Ik ben ontzettend onder de indruk, ik waardeer het heel erg.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Zo zenuwachtig
Koen (29) kwam binnen met zijn vriendin Marloes Bosch, bekend als zangeres van de Ermelose band Nu We D’r Toch Zijn. Zij zat natuurlijk in het complot van het verrassingsfeest. “Ik was vanavond zo zenuwachtig. Om het geheim te houden voor Koen zijn we eerst uit eten geweest met een clubje mensen om mijn propedeuse te vieren.”

Trotse vader
De vriendenclub had het verrassingsfeest georganiseerd om Koen te feliciteren met zijn nieuwe uitdaging als kroegbaas van Café de Veluwe aan de Stationsstraat 15, en hem veel succes te wensen, vertelde zijn trotse vader Georges. Zijn zoon nam 1 januari 2013 Meubelmakerij d’Aulnis aan de Herderlaan 14a van hem over. Koen deed de zaak echter in juli 2014 over aan Henk van Ommen en Pim Roos, om zich te richten op zijn ondernemersopleiding Small Business en Retail Management in Amersfoort van Hogeschool Utrecht.

Van Amsterdam terug naar Ermelo
“Vervolgens is hij naar Amsterdam gegaan en werkte in Grand Café Wildschut. Zijn droom was echter altijd om een eigen bedrijf te beginnen. Daarom is Koen teruggegaan naar Ermelo en gaan werken in Café de Veluwe, met uitzicht op overname.”

Opvolger van Marnix Grift
En zo gebeurde het inderdaad. Sinds 1-1-2020 is Koen eigenaar van Café de Veluwe. Oud-eigenaar Marnix Grift die ook van de partij was op het verrassingsfeest, zei al eerder dat hij zich geen betere opvolger had kunnen wensen. Marnix startte ooit als parttime medewerker bij Café de Veluwe, vertelde hij, en vond het na 22 jaar tijd voor een nieuw avontuur. Dat heeft hij gevonden in Apprendo Horeca, hét nieuwe alles-in-1 platform waar het werken in de horeca een stukje makkelijker en leuker mee wordt gemaakt. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden